Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rukometna momčad u Ligi prvaka vodila okruglo 0 sekundi, ali došla do pobjede

Večeras smo u Veszpremu gledali prvu utakmicu četvrtfinala rukometne Lige prvaka između istoimenog domaćina i danskog Aalborga. U nevjerojatno uzbudljivoj utakmici su do pobjede došli domaćini i to tako što su u posljednjoj sekundi susreta postigli gol za pobjedu.

Rukometaši Aalborga su vodili kroz cijelu utakmicu. Već na samom početku, poslije 10 minuta igre, imali su vodstvo od 6:1 te su tijekom kompletnog prvog dijela čuvali prednost koja je po isteku 30. minute bila baš +5 (17:12).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 35. minuti su gosti imali vodstvo od 21:15, no Mađari postižu četiri pogotka u nizu te smanjuje na -2. Veszprem se u potpunosti vratio u susret u 53. minuti kada je Agustin Casado postigao pogodak za 27:27 i prvo izjednačenje od početnih 0:0. Nakon toga se igralo gol za gol te je Aalborg golom Madsa Hoxera Hangaarda 43 sekunde prije kraja imao prednost od 31:30.

Uslijedila je spektakularna završnica u kojoj je najprije Bjarki Mar Elisson 19 sekundi prije kraja izjednačio na 31:31, a u posljednjem napadu Danaca za pobjedu, Omar Yahia je presjekao jednu loptu i krenuo u kontranapad sam na golmana te je sa zvukom sirene postigao pogodak vrijedan pobjede Veszprema od 32:31.

Tako su Mađari slavili u utakmici u kojoj su vodili okruglih 0 sekundi. Najefikasniji u pobjedi je bio Nedim Remili sa šest pogodaka, dok su po pet dodali Bjarki Mar Elisson i Mikita Vailupau. Kod poraženih su po četiri gola postigli Aleks Vlah, Mads Hoxer Hangaard, Rene Antonsen i Thomas Sommer Arnoldsen.

Uzvrat je na rasporedu u srijedu, 1. svibnja od 18:45 sati u Sparekassen Areni u Aalborgu.

Komentari

Povezano