Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rukometni triler Norveške i Francuske otišao na stranu Francuskinja

Jučer su na rukometnom SP-u za žene odigrane utakmice trećeg kola druge faze natjecanja u skupinama II i IV, te smo i teoretski dobili prva dva para četvrtfinala, to su: Norveška-Nizozemska i Francuska-Češka.

Prve dvije utakmice u skupini II bile su manje zanimljive jer nisu uključivale borbu za četvrtfinale U terminu od 15:30 Angola je savladala Južnu Koreju 33:31 (20:15), dok je u utakmici od 18:00 Slovenija savladala Austriju sa 32:27 (19:14).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrhunac večeri u Trondheim Spectrum dvorani bio je zakazan za 20:30 i dvoboj Norveške i Francuska kojeg su gošće dobile rezultatom 24:23 (12:12) u pravom rukometnom trileru.

Norvežanke su bolje otvorile susret i već nakon 3 minute povele 3:0. Ipak, Francuskinje su malo po malo nagrizale prednost Norveške da bi u 16 minuti stigle do 7:7. Momentum je definitivno bio na strani Francuske koja četiri i pol minute prije poluvremena po prvi puta na utakmici ima +2, 11:9. Tada na scenu stupa vratarka Katrine Lunde koja sa tri obrane u kratkom roku Norveškoj pruža šansu za povratak u život. Njezine suigračice su to i iskoristile i na poluvremenu je rezultat bio 12:12.

Nakon početnog norveškog vodstva u drugom dijelu, pri rezultatu 14:13 Francuska radi seriju 4:0 i bježi na svoju novu rekordnu prednost, +3. 

Norveška ne odustaje i uz puno upornosti uspjeva doći na 19:19, a pri tom rezultatu norveška vratarka Silje Solberg-Østhassel brani sedmerac. Tri minute prije kraja Henny Reistad je zabila svoj 300. pogodak za reprezentaciju  za norveško vodstvo 23:22.

Tada na scenu stupaju Chloe Valentini i Estelle Nze Minko koje dvama pogotcima Francuskoj osiguravaju vodstvo u zadnjoj minuti. Zadnji šut na utakmici pripao je desnoj vanjskoj igračici, Stine Skogrand, no ona ga ne uspjeva realizirati i Francuska pobjeđuje osvajajući tako prvo mjesto ove skupine! 

Standings provided by Sofascore

U skupini IV dogodila se prava gužva jer su na kraju dana tri reprezentacije imale po 6 bodova, ali je zbog najbolje gol razlike u međusobnim dvobojima, dalje prošla Češka, dok su sa turnira ispali Brazil i Španjolska.

U neobičnom terminu od 12:00 sastale su se reprezentacije koje nisu imale nikakvu šansu za plasman dalje, te je u tom dvoboju Argentina savladala Ukrajinu sa 25:20 (13:11).

Od 14:30 igrala se najzanimljivija utakmica dana jer su Brazil i Češka međusobno  odlučivali o tome tko će dalje. Brazilu je trebala pobjeda od najmanje +6, a svaki drugi scenarij odgovarao je Češkoj. Brazil je pobjedio, ali nedovoljnim rezultatom 30:27 (16:17).

Češka nijednom nije dopustila Brazilu da se odvoji na potrebnu razliku, te je najveća prednost brazilske reprezentacije tijekom susreta iznosila i dalje nedovoljnih +4.

Najveća prepreka većoj pobjedi Brazila bila je lijeva vanjska igračica Marketa Jerabkova sa čak 11 golova u ovako bitnoj utakmici.

Zadnja utakmica ove skupine između Nizozemske i Španjolske bila je revijalna jer su Španjolke već znale da, zbog nepovoljne gol razlike u dvobojima sa Brazilom i Češkom, idu kući. Nizozemska je slavila sa 29:21 (13:9).

Standings provided by Sofascore

Danas ćemo saznati ostala dva para četvrtfinala, a među reprezentacijama koje konkuriraju za mjesto u četvrtfinalu nalazi se i Hrvatska.

Komentari

Povezano