Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rumunji ostvarili najveću pobjedu u povijesti na velikim natjecanjima

Rumunjska je svladala Ukrajinu na otvaranju četvrtog dana Europskog prvenstva u Njemačkoj rezultatom 3:0. Strijelci za Rumunje bili su Nicolae Stanciu, Răzvan Marin i Denis Drăguş.

U prvih pola sata utakmice nismo vidjeli previše prilika. Ukrajinci su kontrolirali posjed, a najveće prilike bili su poneki udarac iz kuta i ubačaj u šesnaesterac koje bi obrane obje ekipe lagano očistile. Udarac Florinela Comana u osmoj minuti lagano je obranio Andriy Lunin, a u 22. minuti Artem Dovbyk pucao je visoko iznad vrata Florina Nițe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim u 29. minuti Mykola Matviyenko dugo je čekao s rješavanjem lopte u svom petercu. Loptu je zatim dodao Luninu koji je pod pritiskom izbacuje točno u noge Dennisa Mana. Rumunjsko desno krilo odmah je proslijedilo loptu do kapetana Stanciua koji sjajno pogađa s vrha šesnaesterca pokraj nemoćnog Lunina.

U 39. minuti Mann je uputio opasan udarac prema vratima, ali se lopta od obrane odbila u korner. Udarac iz kuta izveo je Stanciu te je bio blizu novog pogotka jer je pokušao izravnim udarcem prema vratima iznenaditi Lunina, ali je lopta ipak odsjela na gredi.

Rumunji su u drugom poluvremenu nastavili tamo gdje su stali u prvom. Nakon što su se uspješno obranili od ukrajinskog kornera, Drăguş prenio je loptu do polovice terena te ju proslijedio do Andreia Rațiua koji je odmah šalje na stranu do Mana koji se zabada u sredinu. Manu je lopta pobjegla, ali ju je uspio dodati Marinu koji puca s vrha šesnaesterca te lopta ulazi u mrežu, ispod ruku Lunina koji je ponovno loše reagirao. Marinov pogodak stigao je u 53. minuti susreta.

U 57. minuti Lunin brani udarac Rațiua iz neposredne blizine te lopta odlazi u korner, ali u nastavku akcije Rumunji stižu i do trećeg pogotka. Stanciu i Man izveli su dupli pas prilikom izvođenja kornera, a potom Man sjajnim driblingom ulazi u ukrajinski peterac i šalje loptu u sredinu gdje Drăguş iz neposredne blizine posprema loptu u mrežu.

U 69. minuti Stanciu je pucao opasno iz slobodnog udarca, ali je njegov udarac završio malo proed lijeve vratnice. Ukrajinci su u 77. minuti pokušali preko Georgiya Sudakova smanjiti rezultat, ali je njegov udarac obranio Nița. U 85. minuti Mykhailo Mudryk pucao je iskosa po golu, ali mu je udarac završio iznad vrata.

Rumunji su ostali kompaktni do kraja susreta te su sačuvali veliku prednost i tako odnijeli veliku pobjedu pred favoriziranim Ukrajincima.

Zanimljivo je kako je ovo prvi put od Europskog prvenstva 2000. da su Rumunji dali tri pogotka na nekom velikom natjecanju, a ovo je ujedno i njihova najveća pobjeda u povijesti na velikim natjecanjima.

Komentari

Povezano