Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Russell osvojio pole position za sutrašnju utrku, Tsunoda produžio ugovor s RB-om

George Russell osigurao je pole position za sutrašnju Veliku nagradu Kanade nakon što je u današnjim kvalifikacijama ostvario identično vrijeme kao i Max Verstappen. Međutim kako je Mercedesov Britanac prvi postavio to vrijeme, prva startna pozicija otišla je u njegove ruke.

S drugog startnog reda krenut će McLarenov duo, Lando Norris i Oscar Piastri, a sjajne kvalifikacije imao je i RB-ov Daniel Ricciardo koji je osigurao petu startnu poziciju. Njemu će se na trećem startnom redu pridružiti Fernando Alonso, a iza njih startat će Lewis Hamilton na sedmoj poziciji i Yuki Tsunoda na osmoj. Prvih 10 zatvorili su Lance Stroll i Williamsov Alexander Albon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći gubitnici kvalifikacija su Ferrarijevi Charles Leclerc i Carlos Sainz te Verstappenov momčadski kolega, Sergio Perez. Meksikanac je drugi put zaredom ispao već u Q1 dijelu kvalifikacija te će utrku startati sa 16. pozicije dok su Ferrarijevci ispali u Q2 dijelu. Leclerc će startati kao 11., a Sainz kao 12.

Perez stoga nije na najbolji način proslavio potpisivanje novog ugovora s ekipom Red Bulla koji vrijedi do kraja 2026. godine budući da već treću utrku zaredom ne uspijeva ući u Q3 dio kvalifikacija.

Prije samih kvalifikacija doznali smo i kako je Yuki Tsunoda produžio ugovor s ekipom RB-a te će tako i petu sezonu za redom voziti za Red Bullovu sestrinsku ekipu. Dvadesetčetverogodišnji Japanac je do sada 71 put startao utrku u Formuli 1, a najbolji rezultat u karijeri mu je četvrto mjesto u povijesnoj finalnoj utrci sezone 2021. godine u Abu Dhabiju. Ostaje za vidjeti tko će mu praviti društvo kao momčadski kolega u idućoj sezoni. Momčadski kolege do sada su mu bili Pierre Gasly, Nyck de Vries, Liam Lawson te trenutni kolega Daniel Ricciardo.

Komentari

Povezano