Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rutinska pobjeda Dinama nad Varaždinom dovela Modre korak do titule

Nakon sjajnog susreta Osijeka i Istre 1961, nogometna srijeda u domaćem nogometu nastavljena je ogledom Dinama i Varaždina. Nisu gosti pružili nešto previše otpora te smo vidjeli rutinsku 2:0 pobjedu Dinama, koja je mogla imati i veću marginu. Susret je obilježio i debi mladog glavnog suca Ante Terzića u Supersport HNL-u, koji je utakmicu odradio bez većih falingi.

Igor Bišćan minimalno je mijenjao, sastav je izgledao gotovo isto kao i u prošlom kolu, zaigrao je na desnom beku tek Moharrami umjesto Ristovskog. Nešto više rohada vidjeli smo od strane gostujućeg stratega Marija Kovačevića, koji je na lijevog beka postavio Pëllumbija, a na desnom se beku po prvi puta ove sezone našao Stolnik. Belcar je zaigrao u srcu veznog reda, Mitrovski se našao na desnom krilu, a oporavljeni Brodić vratio u vrh napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hitro su krenuli gosti, već u 1. minuti je protutnjao Pëllumbi lijevom stranom i oštro ubacio, no samo do ruku domaćeg kapetana Livakovića. Prvi Dinamov udarac stiže u 8. minuti, kada Špikić s ruba kaznenog prostora bez pritiska gostujuće obrane puca daleko preko gola. Samo minutu kasnije sjajno ubacuje Moharrami, lopta pada na glavu Drmića koji loptu proslijeđuje prema golu, no refleksno brani Zelenika i čuva varaždinska vrata!

U 14. minuti uputio je Mitrovski prvi udarac gostujuće momčadi, no nedostajalo je siline da bi se ozbiljnije ugrozila Livakovićeva vrata. S iznimkom navijanja domaćih navijača, nastupilo je zatišje na Maksimiru sve do 25. minute. Tada je Mitrovski uz nešto muke iščeprkao jednu loptu na otprilike 25 metara od Dinamova gola. Lopta je stigla do Brodića u kaznenom prostoru, a on ipak mlako puca te Livaković loptu hvata u ruke.

U 29. minuti vidjeli smo kratkotrajnu opsadu varaždinskih vrata, završilo je to ubacivanjem zdesna u gostujući peterac, loptu u skoku Perković vraća u sredinu gdje Zelenika pravovremeno i efektno boksa loptu ispred Drmića te ponovno čuva svoj gol. Pokušao je udarcem u 31. minuti Luka Ivanušec nastaviti dobar niz koji ima protiv kluba iz rodnog mu grada, no nedostajalo je snage da bi se to pretvorilo u išta više od lakog posla za Olivera Zeleniku.

Josip Mišić je u 32. minuti sjajno presjekao jedno dodavanje iz zadnje varaždinske linije, odmah proigrao Drmića koji se izvukao polulijevo, te potom i sam utrčao u nebranjeni prostor gostujućeg kaznenog prostora. Drmić je dobro proigrao Mišića, no ovaj iz izvrsne pozicije traljavo pogađa loptu, koja odlazi daleko od gola.

Dugo je Dinamo držao loptu i pleo mrežu oko gostujućih vrata, a bez da je ozbiljno zaprijetio. Nastavila se u tim tonovima utakmica sve do 41. minute kada su kombinirali Ljubičić i Ivanušec, potonji u srcu kaznenog prostora pronalazi Perkovića koji se ne libi ofenzivnih avantura otkad je u modrom dresu. Pokušao je Perković pucati, no lopta se od bloka odbija do usamljenog Špikića desno koji bez većih problema zabija za vodstvo 1:0.

Prva zanimljiva situacija drugog poluvremena utakmice dogodila se u 50. minuti, kada Moharrami dobro ubacuje, a Stolnik ispred Drmića uspijeva izbiti loptu koja odlazi u ruke Zelenike. Špikić je uspio ukrasti loptu Pëllumbiju u 53. minuti, hitro krenuo napasti slobodni prostor, dodao Baturini koji je sjajno proigrao nadirućeg Ivanušeca. Ovaj ulazi u šesnaesterac te ljevicom puca, no stativa zaustavlja njegov udarac.

Samo minutu kasnije Špikić opet vuče loptu i prijeti gostima, pokušao je i sam puknuti no opalio je u blok, a zatim proslijedio Baturini koji puca pod gredu no Zelenika to vršcima prstiju brani. Iz pratećeg kornera Ljubičić pronalazi glavu Perića no Zelenika opet dobro reagira. Uspio je Varaždin konačno zaprijetiti u 77. minuti! Dugo je lopta prolazila lijevom stranom gostujućeg napada, ona preko Urate dolazi do Šege koji uspijeva pronaći prostor za oštri centaršut. Dinamova obrana uspijeva skrenuti loptu no samo do Teklića koji je pripremio volej, ali lopta je ponovno skrenuta od bloka, te odlazi u gol-out pored ukopanog Livakovića.

Spomenimo smo kako Luka Ivanušec voli zabijati Varaždinu, a to je i sam potvrdio u 79. minuti! Topić je lijepo dobio duel s Baom, dodao do Baturine koji proigrava Kolariću kroz noge do Ivanušeca. Dinamova sedmica odmjerenim je udarcem pogodila malu mrežicu za 2:0 i rješavanje dvoboja.

Sijevnula je Dinamova kontra u 84. minuti! Pri ulasku u kazneni prostor Ivanušec je proigrao Topića koji iz dobre situacije ipak puca pored gola. Otvorila se utakmica u završnici! Sjajno je proigran Domjanić koji je izbjegao ofsajd zamku. Nije dugo čekao Varaždinov napadač i snažno opalio iskosa, Livaković tu vršcima prstiju skreće, a lopta odsjeda na vratnici!

Odmah slijedi kontra Dinama gdje Baturina fantastično petom kroz noge protivnika proigrava Ivanušeca no za razliku od nekoliko minuta ranije nije dobro naciljao igrač u modrom, te Zelenika brani iz obećavajuće situacije. Mogao se u strijelce u sučevoj nadoknadi upisati i Menalo. Čovjek na vjetrometini kako danas možemo nazvati Sadegha Moharramija uputio je novi ubačaj, a na drugoj se strani našao Menalo koji glavom puca pored gola.

Dinamo je tako rutinski upisao nova 3 boda, te za vikend putuje na Poljud gdje bi, u slučaju pobjede Hajduka u kasnijoj današnjoj utakmici nad Goricom, eventualnom pobjedom osigurao novu titulu prvaka u srcu rivalskog dvorišta. Varaždina sada već 5 utakmica ne zna pobjedu, a kao i u slučaju Istre 1961, ni njih ovaj poraz nipošto ne udaljava iz daljnjih napora u hvatanju Europe.

Komentari

Povezano