Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rutinska pobjeda Engleske, Izrael izvukao bod protiv Njemačke

Danas u 18 sati odigrane su 3 utakmice Europskog prvenstva do 21 godine. U skupini C su svoje snage odmjerili Češka i Engleska te Njemačka i Izrael.

Skupinu D su otvorili Norvežani protiv Švicaraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Češka – Engleska: 0–2

Engleska je s vrlo impresivnim rosterom došla na ovo prvenstvo te su u prvoj utakmici opravdali ulogu favorita. U prvome dijelu je Engleska dominirala posjedom te su zaprijetili već u 3. minuti kada je igrač Chelsea Noni Madueke pogodio gredu. Samo minutu kasnije Češka prijeti preko svog napadača Vasila Kušeja, ali njegov udarac brani James Trafford. Unatoč većem posjedu Engleske, obje momčadi su imali svoje prilike, ali smo na odmor ipak otišli bez pogodaka. U drugome dijelu je Engleska bila dominantnija momčad te je zasluženo zabila dva pogotka. Nakon samo dvije minute igre u drugom dijelu, Jacob Ramsey postiže pogodak za 1:0. Česi su u drugom poluvremenu bili u potpunosti nemoćni te su uputili samo dva udarca; niti jedan u okvir gola Trafforda. U posljednjoj minuti sudačke nadoknade, joker s klupe Emile Smith Rowe je postigao gol za konačno slavlje Engleske od 2:0.

Njemačka – Izrael: 1-1

Nakon što je jučer Gruzija neočekivano pobijedila Portugal, Izrael je danas pripremio još jedno iznenađenje. Nijemci su odlično ušli u susret te su u 3. minuti imali priliku povesti iz kaznenog udarca. Napadač Borussije Dortmund Youssoufa Moukoko je izveo najstrožu kaznu, ali njegov udarac brani Daniel Peretz. Njemačka je nakon promašenog penala nastavila pritiskati, ali Izrael je prvi došao do pogotka. Nakon što je promašio izglednu priliku u 13. minuti, Dor Turgeman je sedam minuta kasnije bio precizan te zabio za vodstvo Izraela. Njemačka je izjednačila u 26. minuti nakon što je iz ubačenog prekida kapetan Yann Bisseck glavom postigao pogodak. U samoj završnici prvog dijela, Eden Karzaev je dobio isključujući drugi žuti karton te je Izrael do kraja utakmice igrao s desetoricom. Njemačka je u drugom dijelu u potpunosti zagospodarila terenom. Nijemci su imali čak 80% posjed lopte te mogu žaliti za nekoliko propuštenih prilika. Izrael se cijelo drugo poluvrijeme branio. U drugome dijelu Izraelci nisu uputili niti jedan udarac. U 80. minuti je Njemačka ponovo imala kazneni udarac. Ovog puta ga je izveo Jessic Ngankam, ali Daniel Peretz ponovno izlazi kao pobjednik te aspolutni igrač utakmice. Susret je na kraju završio 1:1 te Nijemci mogu žaliti za propuštenim prilikama.

Tablice omogućuje Sofascore

Norveška – Švicarska: 1-2

Skupinu D su otvorili Norveška i Švicarska u jednoj prilično izjednačenoj utakmici u kojoj su obje momčadi imali svoje trenutke. Norveška je prva povela u 19. minuti. Strijelac je bio Emil Konradsen Ceide na asistenciju Christosa Zafeirisa. U 36. minuti je Švicarska izjednačila preko Dana Ndoyea te smo na poluvrijeme otišli s rezultatom 1:1. Švicarska je došla do novog pogotka u 55. minuti kada je Kastriot Imeri dalekometnim udarcem postigao pobjednički pogodak. Švicarska je u ovome susretu pokazala da su veoma kvalitetna kontraška momčad; imali su čak 6 kontranapada te su jedan od svojih pogodaka upravo postigli iz tranzicije. Posljednja utakmica dana je između Francuske i Italije u skupini D.

Komentari

Povezano