Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rutinsko slavlje Cibone u gradskom derbiju protiv Dinama

U sklopu 4. kola FavBet Premijer lige, Cibona je slavila u gradskom derbiju protiv Dinama rezultatom 101:85 (25:28, 27:17, 22:15,27:25). Cibona je u drugom poluvremenu riješila pitanje pobjednika te je tako upisala još jednu pobjedu nad gradskim rivalom.

Prvu četvrtinu svakako je obilježila odlična šuterska partija Joka, koji je u prvoj polovici četvrtine bio nerješiva enigma za košarkaše Dinama budući da je u vrlo kratkom periodu ubacio čak tri trice. Ostatak momčadi u prvoj dionici nije bio na razini, Cibona se mučila u kreaciji, no Dinamo to nije znao najbolje iskoristiti, tako da je prva četvrtina završena minimalnom prednošću “gostiju”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je odlično ušao u drugu četvrtinu te je nakon dvije minute igre prvi put stvorio opipljiviju prednost, tako da je trener Vukova Bariša Krasić bio primoran pozvati minutu odmora. Igra Dinama se u drugoj polovici četvrtine u potpunosti raspala te su Vukovi preokrenuli susret u svoju korist. Cibona je pogodila čak 10 trica u prvom poluvremenu, a istaknuo se Jok sa čak 17 poena. Prvo poluvrijeme završeno je sa sedam poena prednosti za Vukove.

U trećoj četvrtini Cibona je preuzela kontrolu nad utakmicom. Nisu dozvolili Dinamu da se približi te su i dalje oslanjali na taktiku iz prvog poluvremena. Jok je i dalje igrao sjajno te je vodio Vukove prema novoj pobjedi u prvenstvu. Uoči posljednje dionice Cibona je imala prednost od 14 poena. Početkom četvrte četvrtine sve je bilo riješeno kada se prednost Cibosa popela na 20 poena razlike. U redovima Vukova je krajem utakmice došlo do opuštanja, Dinamo je prepolovio prednost, no snage ni vremena za preokret nije bilo.

Najistaknutiji u slavlju Vukova bili su Jok s 26 poena te Bundović koji je ubacio 22, dok su kod Dinama najbolji bili Vučić s 21 te kapetan Garafolić s 20 poena.

U drugoj utakmici dana, Dubrava je slavila protiv Alkara rezultatom 83:69.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano