Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ruud izborio finalni sraz s Đokovićem

Nakon što je nešto ranije danas Novak Đoković s 3-1 u setovima svladao Carlosa Alcaraza, upravo je postalo poznato da će mu se u finalu suprotstaviti Casper Ruud. Norvežanin je u polufinalu s 3-0 u setovima pomeo Alexandera Zvereva.

Oba tenisača su se u prvom setu susrela sa 6 break lopti, a Ruud je, iskoristivši jednu više od Zvereva, prvi set dobio sa 6:3. Nijemac je očekivano imao više winnera (10-8), ali i više neprisiljenih pogrešaka (15-11).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu je Nijemac prvi došao do break prilike i to tri vezane kod vodstva od 2:1, no nijednu nije uspio kapitalizirati. Nakon što je to propustio, kazna je uslijedila kod rezultata od 3:3 kada mu Ruud oduzima servis i to ”s nulom”. Norvežanin je tu prednost bez većih problema očuvao do kraja te je drugi set osvojio sa 6:4.

Treći set je bio jako gadan za Zvereva jer ga je izgubio sa 6:0, osvojivši pritom samo 6 poena na vlastitom servisu, a 7 na returnu. Ruud je tako s konačnih 6:3 6:4 6:0 izborio svoje treće Grand Slam finale u karijeri nakon što je prošle godine poražen u finalima Roland Garrosa (Rafael Nadal) i US Opena (Carlos Alcaraz).

Današnjom pobjedom se Ruud izjednačio s Marinom Čilićem na sedmom mjestu ljestvice aktivnih tenisača s najviše finala Grand Slamova, a pritom je postao i prvi Skandinavac s dva uzastopna finala Roland Garrosa nakon Robina Soderlinga koji je to učinio 2009. i 2010. godine.

U nedjeljnom finalu će igrati protiv Novaka Đokovića protiv kojeg je izgubio sva četiri dosadašnja meča u karijeri.

Komentari

Povezano