Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sabalenka bez izgubljenog seta do finala Australian Opena

U najanticipiranijem meču ženskog dijela turnira ovogodišnjeg Australian Opena, gledali smo reprizu finala prošlogodišnjeg US Opena između Coco Gauff i Aryne Sabalenke. U sjajnom meču, ”finalu prije finala”, slavila je Bjeloruskinja sa 7:6 6:4.

Na samom početku su obje tenisačice izgubile po jedan servis gem, ali Sabalenka prva dolazi do konkretne prednosti i vodstva od 5:2. Ipak, Gauff s četiri uzastopno osvojena gema preokreće situaciju u potpunosti i vodi sa 6:5 i 30-0 na vlastitom servisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu nije bio kraj preokretima jer Sabalenka osvaja četiri poena u nizu te uspijeva izboriti tiebreak. U ”trinaestoj igri” je Bjeloruskinja bila neumoljiva te ju je dobila sa 7:2 za 1-0 u setovima za braniteljicu naslova.

Sabalenka je imala dvije break prilike u prvom gemu drugog seta, no nije ih iskoristila. Posebno je imala razloga za žaljenje kod prve jer je na sjajan način izgradila poen, ali je promašila backhand volej na mreži.

Novu break priliku je druga tenisačica svijeta imala kod 3:3, međutim tada na drugi servis Amerikanke ne uspijeva pogoditi lopticu sredinom reketa i ona odlazi u duboki aut. Brutalnim backhand winnerom po dijagonali, Sabalenka je došla do break lopte i kod 4:4, ali Gauff odgovara backhand winnerom po paraleli i spašava četvrtu break priliku drugog seta. Ono što je visilo u zraku tijekom cijelog seta se dogodilo u tom gemu kada je Sabalenka izborila petu break loptu i iskoristila ju prisilivši Gauff na pogrešku.

Bjeloruskinja je taj break potvrdila u sljedećem gemu za 7:6 6:4 i plasman u treće Grand Slam finale karijere. U dosadašnja dva ima polovičan uspjeh jer je prošle godine u Melbourneu svladala Elenu Rybakinu, dok je u spomenutom finalu US Opena izgubila od Gauff.

Za svoj drugi Grand Slam naslov će igrati protiv pobjednice meča između Kineskinje Qinwen Zheng i Ukrajinke Dayane Yastremske.

Komentari

Povezano