Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sabalenka neokrznuto do naslova na Australian Openu

Sukladno svim očekivanjima za finale ženskog dijela Australian Opena, titulu najbolje je ponijela Aryna Sabalenka. Bjeloruskinja je obranila naslov laganom pobjedom od 6:3 6:2 nad Kineskinjom Qinwen Zheng.

Sabalenka je meč otvorila lagano osvojenim servis gemom bez izgubljenog poena i s oduzetim servisom za 2:0. Zheng je imala tri vezane break prilike već u idućem gemu, no ne uspijeva dovoljno pritisnuti drugu tenisaču svijeta koja s pet uzastopno osvojenih poena dolazi do komfornih 3:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja seta je izgubila tek tri poena na svom servisu, dok je kod 5:2 imala tri vezane break i set lopte koje ipak nije iskoristila. U konačnici je prvi set dobila sa 6:3.

Zheng nije mogla gore otvoriti drugi set te je poklonila prvi servis gem s čak tri dvostruke pogreške. Dolazila je Kineskinja u tri uzastopna gema na servis Sabalenke do 30-30, no nijednom nije izborila break prigodu, dok je Bjeloruskinja do dvostrukog breaka došla kod 3:1.

Pri rezultatu od 6:3 5:2, Sabalenka je imala tri vezane meč lopte, no Zheng je uspješno spasila sve tri, kao i četvrtu nešto kasnije. Uspjela je Zheng na kraju izboriti i break loptu koju Sabalenka spašava servis winnerom.

Sabalenka je u konačnici slavila sa 6:3 6:2 čime je došla do svog drugog Grand Slam naslova u karijeri nakon što je prvi osvojila prošle godine u Melbourneu. Time je postala tek peta tenisačica u 21. stoljeću koja je bez izgubljenog seta došla do naslova na Australian Openu.

Aryna je pritom postala tek četvrta tenisačica koja je u 21. stoljeću obranila naslov Australian Opena nakon Jennifer Capriati, Serene Williams i sunarodnjakinje Victorije Azarenke.

Što se tiče Qinwen Zheng, ona će od ponedjeljka po prvi put u karijeri biti u TOP 10, točnije bit će sedma tenisačica svijeta. Tako se pridružila Li Na na popisu Kineskinja koje su bile među 10 najboljih tenisačica na svijetu.

Komentari

Povezano