Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sabalenka po drugi put u karijeri pokorila Madrid

Dvije najbolje tenisačice svijeta, Iga Świątek i Aryna Sabalenka su se na Mastersu u Madridu po drugi put ove sezone sastale u jednom finalu, a nakon što je Poljakinja slavila u Stuttgartu prije samo 13 dana, Bjeloruskinja joj je uzvratila u subotu svladavši ju poslije 2 i pol sata tenisa sa 6:3 3:6 6:3.

Sabalenka je, izuzev prvog servis gema, bila izrazito dominantna na vlastitom servisu u prvom setu te suparnici nije dozvolila niti jednu priliku za break, dok je ona stvorila četiri i upravo četvrtu je iskoristila za vodstvo od 1-0 u setovima. Kontrolirala je igru s osnovne crte te je minimizirala pogreške što je, uz 76% osvojenih poena poslije prvog servisa, bio recept za uspjeh. U drugom setu smo vidjeli tri breaka – dva je napravila Świątek, a jedan Sabalenka pa meč odlazi u odlučujući treći set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj meč su obilježile serije. Naime, nakon rezultata od 3:3 u prvom setu, on se kretao ovako:

  • Sabalenka osvaja 3 uzastopna gema
  • Świątek osvaja 3 uzastopna gema
  • Sabalenka osvaja 3 uzastopna gema
  • Świątek osvaja 3 uzastopna gema
  • Sabalenka osvaja 3 uzastopna gema
  • Świątek osvaja 3 uzastopna gema
  • Sabalenka osvaja 3 uzastopna gema

Dakle, Bjeloruskinja je prva došla do breaka u trećem setu i vodstva od 3:0, da bi nakon toga Poljakinja osvojila sljedeća 3 gema i izjednačila na 3:3, a onda završnica pripada Sabalenki koja osvaja posljednja 3 gema u meču i proslavlja svoju 13. WTA titulu u karijeri. Ona je tako po drugi put u karijeri osvojila Madrid nakon što je prije dvije godine u finalu bila bolja od Australke Ashleigh Barty koja je tada, kao i Świątek danas, bila najbolje plasirana tenisačica svijeta. Zanimljivo je da su joj to jedine dvije titule na zemljanoj podlozi u karijeri.

Sabalenka je u cijeloj prošloj sezoni skupila 3925 bodova, dok je u tek nešto više od 5 mjeseci aktualne sezone već na 4830 pa je trenutno vodeća na ljestvici 2023. godine s preko 1500 bodova prednosti ispred drugoplasirane Kazahstanke Elene Rybakine. Što se ukupnog poretka tiče, Świątek je vodeća s gotovo 1800 bodova više od današnje suparnice.

Komentari

Povezano