Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

SAD do pobjede u pripremnom dvoboju dva favorita za osvajanje zlatne medalje (VIDEO)

Olimpijske igre su nam sve bliže, a to znači da nas prije turnira čeka veliki broj zanimljivih pripremnih utakmica.

Sukob titana mogli smo gledati u prvoj pripremnoj utakmici SAD-a i Kanade koji su ujedno i favoriti za osvajanje zlatne medalje. Kao pobjednik ovog meča izašao je sastav Stevea Kerra koji je u Las Vegasu nadvladao Kanađane rezultatom 86:72.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kanada je u prvoj četvrtini iskoristila opuštenost Amerikanaca te je bolje ušla u susret ostvarivši vodstvo nakon prvih 12 minuta. Vodstvo momčadi Jordija Fernándeza se od tog trenutka počelo topiti, a SAD je kontrolu u potpunosti uspostavio u trećoj četvrtini. 

Anthony Davis je postigao četiri uzastopna poena, zatim je realizirao alley-oop dodavanje, dok je Anthony Edwards ubacio tricu. Amerikanci su završili treću šihtu serijom od 9:0 te je njihova prednost tada bila 15 poena pri rezultatu 69:54. Tijekom četvrte četvrtine, reprezentacija SAD-a zadržala je sigurnu prednost i proslavila uvjerljivu pobjedu.

Već u prvoj utakmici Amerikanaca mogli smo na trenutke vidjeti genijalnost njihovih pojedinaca, a njihovo prvo ime danas je bio Davis s 10 poena, 11 skokova, dvije ukradene lopte i četiri blokade, dok je Stephen Curry dodao 12 poena. 

Dvoznamenkasti strijelci za Kanadu bili su RJ Barrett (12 poena, 5 skokova) i Shai Gilgeous-Alexander (10 poena).

“Team USA” čekaju čak još četiri pripremna susreta, dok će Kanada prije samog turnira igrati samo s Francuskom za osam dana.

Sažetak utakmice pogledajte ispod:

Komentari

Povezano