Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

SAD do treće pobjede nakon minusa u prvoj četvrtini protiv Portorika

Reprezentacija SAD-a je svoju posljednu treću utakmicu grupne faze olimpijskog košarkaškog turnira igrala protiv Portorika. Izabranici Stevea Kerra su poslali poruku još jednom uvjerljivom 104:83 pobjedom te odlaze u daljnju fazu natjecanja neporaženi.

Početak ovog susreta je bio u potpunosti neočekivan – gledali smo efikasne Portorikance vođene s devet poena Josea Alvarada u prvoj šihti kako nadigravaju SAD. Na trenutak su autsajderi vodili čak osam poena razlike, a rezultat nakon 10 minuta je bio 30:25 u korist latinoameričke momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezerve upogonjene Anthonyjem Edwardsom koji je u razdoblju od dvije minute prije kraja prve četvrtine do četvrte minute druge šihte zabio devet poena su vratile susret u egal. U nastavku je uslijedio nalet Amerikanaca koji su u posljednjih šest minuta prvog poluvremena postigli nevjerojatnih 29 poena čime su u potpunosti odveli rezultat na svoj mlin.

Na semaforu je na pauzi pisalo 64:45 u korist SAD-a koji je uspješno održao ostvareno vodstvo u drugoj polovici susreta. Vrijedi spomenuti kako su Amerikanci jedina momčad na turniru koja je u svim utakmicama grupne faze zabila preko 100 poena.

Ovog puta američka zvijezda koja je najviše zasjala bio je All-Star igrač Minnesota Timberwolvesa Edwards s učinkom od 26 poena, a osjetan doprinos Amerikanci su dobili i od osam asistencija LeBrona Jamesa u svojoj karakterističnoj point-forward ulozi. Portorikance, koji odlaze kući s 0-3 omjerom, danas je u poenima predvodio Alvarado s 18.

Komentari

Povezano