Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Kanada svladala SAD nakon produžetaka za povijesnu medalju

Uvertira u finale Svjetskog prvenstva u košarci bila je utakmica za treće mjesto između SAD-a i Kanade. Nakon velike drame i produžetaka Kanada je slavila 127:118. Predvodio ih je Dillon Brooks s čak 39 poena, dok je Shai Gilgeous-Alexander dodao 31.

Kanađani su u utakmicu ušli serijom 8:0. Tu prednost su održavali kroz cijelu dionicu koja je završena s rezultatom 35:24 u korist Kanade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspjeli su Amerikanci u drugoj četvrtini smanjiti i na koncu izjednačiti rezultat. Ipak, na veliki se odmor otišlo s kanadskom prednosti od dva koša (58:56).

U trećoj četvrtini Kanada je ponovno zaigrala bolje i još jednom je ostvarila osjetnu prednost. Pred kraj treće četvrtine su otišli na 11 razlike, da bi dionica završila s devet koševa prednosti.

Kod rezultata 94:84 za Kanadu, Amerikanci rade seriju 12:0 i dolaze u vodstvo prvi puta od sredine druge četvrtine. Time je susret ušao u dramatičnu završnicu.

Vodstvo se u zadnje dvije minute stalno izmjenjivalo. Kanadske napade je najčešće završavao Dillon Brooks, dok je s druge strane odgovornost preuzimao Anthony Edwards.

Ključni trenutak dogodio se pri rezultatu 107:107 kada je Shai Gilgeous-Alexander pogodio teški šut za dva 37 sekundi do kraja. S druge strane je Edwards promašio, a Brooks je uhvatio skok i pospremio dva bacanja.

Kada je ostalo četiri razlike četiri sekunde do kraja činilo se kako je gotovo. Mikal Bridges je zabio prvo slobodno, namjerno promašio drugo, sam uhvatio svoj promašaj i pospremio tricu iz kuta za izjednačenje 111:111 0,6 sekundi do kraja.

Početkom produžetka Kanada se serijom 7:1 na početku odvojila. To su održavali kroz cijeli susret i na kraju došli do svoje prve medalje u povijesti na Svjetskom prvenstvu. Amerikanci su pak, drugi turnir u nizu ostali bez medalje.

Komentari

Povezano