Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

SAD razbio Srbiju u prvom kolu košarkaškog turnira

SAD je u svojoj prvoj utakmici košarkaškog turnira s uvjerljivih 110:84 razbio ekipu Srbije. Srbi su se dobro držali prve dvije četvrtine, ali je kvaliteta Amerikanaca u drugom dijelu presudila.

Amerikanci su u najmanju ruku neozbiljno ušli u dvoboj, otišavši u 10:2 deficit nakon tri minute igre. Utjecaj Kevina Duranta koji je napokon zaigrao za SAD od prve sekunde pokazao se ogromnim te je momčad Stevea Kerra počela smanjivati minus koji je na koncu bio pretvoren u 25:20 vodstvo na kraju prve četvrtine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KD je zabio svoju treću tricu već početkom druge četvrtine te je Svetislav Pešić morao pokušati probuditi svoju momčad nakon pada u minus od devet poena. Malo se moglo zamjeriti Orlovima koji su zbilja davali sve od sebe u ovom dvoboju, no ovako raspoloženi Amerikanci (12/18 za tri poena na poluvremenu) s nevjerojatnim Durantom (21 na poluvremenu) su svejedno vodili 58:49 nakon 20 minuta igre.

Rezultat je bio 84:65 u korist tima SAD-a nakon tri četvrtine, a nakon vrlo snažnog početka, činilo se da igra Srbije konačno popušta pred ogromnim talentom tima SAD-a. Srbija ima jednu zvijezdu u Nikoli Jokiću, dok je tim SAD-a zasjao sa svojim tucetom talenata. Bilo da se radi o preciznosti Duranta, svestranosti LeBrona Jamesa ili impresivnoj atletskoj prednosti tima, Amerikanci su jednostavno izgledali prejako za Srbiju u Lilleu.

Najbolji u redovima SAD-a bili su Durant s 23 i James 21 poenom. Nikola Jokić je jedini kod Srbije išao preko 20 poena, ali to je bilo puno premalo za bolji rezultat protiv moćnih Amerikanaca.

Komentari

Povezano