Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

SAD uzele i treću Ligu nacija pobjedom nad Meksikom

Reprezentativna pauza u ožujku uz dokvalifikacije za Europsko prvenstvo i prijateljske utakmice donijela nam je i završnicu CONCACAF Lige nacija u kojoj su sudjelovale četiri ekipe iz Sjeverne i Srednje Amerike. U teksaškom su Arlingtonu u polufinalu tako pred nekoliko dana Amerikanci s 3:1 pobijedili Jamajku nakon produžetaka, dok je Meksiko s 3:0 slavio nad Panamom.

Jučer je Jamajka pogotkom Dextera Lembikise pobijedila Panamu 1:0 u utakmici za treće mjesto, dok je u velikom finalu Meksiko igrao protiv Sjedinjenih Američkih Država. Završilo je time treće izdanje Lige nacija za zemlje CONCACAF-a, u kojem su po treći put slavili Amerikanci. Prošle godine su s 2:0 pobijedili Kanadu, dok smo sinoć gledali reprizu finala iz 2021.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gledali smo AT&T stadionu zanimljivi susret u kojem su Amerikanci bili nešto konkretniji. Već je u samom začetku utakmice sjajnu priliku propustio iskoristiti Christian Pulisic, da bi prvi pogodak susreta topovskim udarcem s preko 30 metara zaradio Tyler Adams.

U drugom su poluvremenu Meksikanci bezuspješno pokušavali ugroziti američka vrata, no i dalje je domaća momčad bila nešto opasnija. Vodstvo su udvostručili u 63. minuti kada meksička obrana izbacuje loptu nakon jednog kornera, no ona sliježe na poluvolej Giovanniju Reyni koji precizno gađa bliži kut za 2:0.

Do kraja su susreta Meksikanci dočekali i kazneni udarac u 73. minuti kada je Antonee Robinson neoprezno očistio loptu ispred Santiaga Giméneza, no VAR pregled ustanovio je kako opasnoj igri usprkos, kontakta Amerikanca i Meksikanca nije bilo, zbog čega je penal poništen.

Komentari

Povezano