Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Šahtar ludim preokretom do pobjede, Atlético se namučio protiv Feyenoorda

Danas je srijeda, a to je značilo još jedan dan ispunjen utakmicama Lige prvaka. U ranijem terminu od 18:45 sati smo imali dva susreta, po jednu utakmicu iz skupine H i E.

Antwerp – Šahtar 2:3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međusobni ogled koji je iznimno bitan za obje ekipe s obzirom da su u prvom kolu bili poraženi, pobjeda u ovom susretu bi puno značila u osvajanju minimalno trećeg mjesta koji osigurava plasman u nokaut fazu Europske lige. Belgijski prvak je poveo već u trećoj minuti susreta, a strijelac je bio Arbnor Muja. Domaćini su iz svog drugog udarca u okvir došli i do povećanja vodstva u 33. minuti pogotkom Michel-Angea Balikwisha, a svoju drugu asistenciju na utakmici je upisao Arthur Vermeeren. Na predah se otišlo rezultatom 2:0 za Antwerp.

U drugom poluvremenu su gosti odmah došli do smanjenja vodstva preko Danyla Sikana u 48. minuti. Ukrajinci su u drugom poluvremenu bili bolja momčad te su to okrunili golom u 71. minuti i time stigli do poravnanja rezultata, a strijelac je bio Yaroslav Rakitsky.

Samo pet minuta kasnije gosti su stigli do potpunog preokreta, a svoj drugi pogodak na utakmici je postigao Sikan. Pred sam kraj utakmice su Belgijci imali priliku s bijele točke doći do izjednačenja, međutim Toby Alderweireld je promašio. Tako je Šahtar u uzbudljivoj i dramatičnoj utakmici nakon preokreta uspio pobijediti i upisati vrlo važna tri boda.

Standings provided by Sofascore

Atlético Madrid – Feyenoord 3:2

Ova utakmica je dobila epitet uzbudljivog dvoboja, a tako su i krenuli. Nakon samo 14 minuta igre je rezultat bio 1:1. Najprije su Nizozemci poveli u sedmoj minuti autogolom Maria Hermosa, da bi samo sedam minuta kasnije Atlético vratio stvari na početak pomalo sretnim golom Alvara Morate koji je prvotno bio označen kao zaleđem. Međutim nakon intervencije VAR-a gol je ipak bio priznat.

Gosti su u 34. minuti još jednom šokirali domaćine kada su opet došli do vodstva golom Davida Hancka nakon prekida. Hermoso je opet bio kumovao kod gola, ovaj put nije loptu pospremio u vlastitu mrežu, ali je zato zaspao kod centaršuta. Španjolci su stigli do izjednačenja praktički u zadnjim sekundama prvog poluvremena nakon flipera u šesnaestercu Feyenoorda, a u cijeloj toj situaciji se najbolje snašao Antoine Griezmann koji je zabio gol u stilu Zlatana Ibrahimovića. Nakon ludog prvog poluvremena rezultat na semaforu je pokazivao 2:2.

Kako je Atlético završio prvo poluvrijeme, tako je započeo drugo. Nakon samo dvije minute igre su stigli do vodstva, a svoj drugi pogodak na utakmici je upisao Morata nakon ubačaja s desne strane Nahuela Moline. Kroz praktički čitavo drugo poluvrijeme se Atlético više manje branio, tj. čuvao prednost i vrebao kontre, a Feyenoord neprestano pokušavao doći do trećeg pogotka, no neuspješno. Stoga uz dosta muke je Atlético uknjižio tri boda.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano