Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Šahtar svladao Barcelonu, Borussia nadigrala Newcastle

Novi tjedan Lige prvaka otvoren je utakmicama između Borussije Dortmund i Newcastlea kao i utakmicom Šahtara i Barcelone u Hamburgu. Ukrajinci su kreirali jednu od najvećih senzacija dosadašnjeg dijela Lige prvaka svladavši Barcelonu 1:0. Borussia je drugi puta u kratkom roku svladala Newcastle. Ovoga puta bilo je 2:0.

U susret na Signal Iduna Parku bolje su krenuli domaćini. No, nisu uspjeli stvoriti konkretnu priliku sve do 26. minute kada su i poveli. Tada je nakon dosta odbijanja lopta došla do Marcela Sabitzera koji ju vraća u sredinu. Tamo je bio Niclas Füllkrug koji nije imao težak zadatak poslati loptu u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku je Newcastle bolje zaigrao i opasno zaprijetio u 56. minuti. Joelinton je dočekao ubačaj u kaznenom prostoru i s pet metara poslao loptu pored gola.

Pitanje pobjednika riješeno je u 79. minuti. Karim Adeyemi je naizgled bezidejno ispucao loptu prema naprijed, no ispostavilo se to kao sjajno riješenje. Lopta je savršeno došla do Juliana Brandta koji je povukao kontru i svladao Nick Popea za 2:0.

Barcelona je u prvom dijelu djelovala loše. Dominacija u posjedu je bila tu, ali ništa nije proizlazilo iz toga. Štoviše, najbolju je priliku propustio Šahtar u 15. minuti. Tada je Marc-André ter Stegen sjajno obranio udarac Mikole Matvijenka.

Ni sjajni Nijemac na golu nije pomogao Barceloni u 40. minuti. Giorgi Gocholeishvili je ubacio u sredinu gdje je odličan udarac glavom uputio Danylo Sikan i tako doveo domaćine u vodstvo.

Nije puno bolje Barcelona izgledala ni u nastavku. Da je Newerton bio malo staloženiji ili koji centimetar sporiji mogla je Barcelona i s više od jednog gola u mreži napustiti Hamburg.

Uspio je tako Šahtar doći do važne pobjede kojom su si uvelike popravili šanse za prolazak skupine. Barceloni pak ne znači puno ovaj poraz jer će unatoč njemu gotovo sigurno kao prvi proći skupinu.

Komentari

Povezano