Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Salahov hat-trick asistencija poslao Leicester u zonu ispadanja

Izrazito važnu utakmicu za obje ekipe koje se nalaze s dvije suprotne strane spektra Premier lige odigrali su Leicester i Liverpool. 7 godina nakon šokantnog osvajanja Premier lige i 2 godine nakon osvajanja FA Cupa, Leicester bi mogao postati drugi prvak u eri Premier lige koji je ispao iz lige, nakon Blackburn Roversa. Maddison, Tielemans, Barnes, Vardy, Iheanacho mogli bi biti jedna od najtalentiranijih ekipa u povijesti lige koja je uspjela ostvariti ovaj negativan rezultat.

Domaćini su u susret ušli znajući da ih eventualna pobjeda izbavlja iz zone ispadanja, nakon što su u prethodnih 13 utakmica uspjeli upisati tek jednu jedinu pobjedu, čime su ekipa s najgorom formom u ligi. S druge strane, Liverpool koji je promjenom formacije i ideje stigao do šest uzastopnih pobjeda imao je priliku pobjedom se približiti Manchester Unitedu i Newcastleu tj. zoni Lige prvaka na samo 1 bod zaostatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dean Smith, trener Leicestera posegnuo je za nekim očajničkim potezima u vidu stavljanja u igru Jonnya Evansa, stopera kojem je to bila prva utakmica još od listopada, tražeći rješenja za obranu koja ove sezone jednostavno ne funkcionira. S druge strane, napad nije imao toliko problema, jer Leicester je do sada u prvenstvu zabio 49 golova, pa bi u slučaju ispadanja bili tek 4. ekipa u povijesti koja je zabila 50+ golova i bez obzira na to ispala iz lige. Do sada su to uspjeli Blackpool (55) u sezoni 2010./2011. i Middlesbrough (54 i 51) u sezonama 1992./1993. i 1996./1997.

Leicester je nešto bolje krenuo u utakmicu, dominirao posjedom, a energični su bili i Evans i Maddison. Veliku šansu za pogodak u 13. minuti je imao Vardy, no Alisson je dobro obranio njegov udarac.

I tada, nakon 25 minuta, Liverpool se počeo buditi, a samo nekoliko minuta nakon, stigao do vodstva od 2:0. Iz prvog udarca na gol, Curtis Jones je zabio gol nakon centaršuta Salaha, no svemu je kumovala još jedna loša obrambena reakcija, ovog puta belgijskog stopera Wouta Faesa. Bila je to 21. uzastopna utakmica u kojoj Leicester prima barem jedan pogodak…

Samo 3 minute nakon, Salah opet sjajno pronalazi Jonesa koji loptu podiže preko vratara i zabija svoj drugi pogodak u utakmici. Imponirala je lakoća kojom Liverpool pronalazi pukotine u Leicesterovoj obrani usprkos nešto sporijem ulasku u utakmicu.

Po postizanju dva pogotka, Liverpool je u potpunosti zagospodario travnjakom, a Leicesterom je zavladala apatija, dok su se Liverpoolovi navijači zabavljali uzvikujući ime Roberta Firmina koji je ovu utakmicu odgledao s tribina. Kad je party završio, u 71. minuti je stigao i treći pogodak, a Mo Salah i treći puta večeras asistirao, ovog puta Alexander-Arnoldu.

Mogao je Salah stići i do svog pogotka u 78. minuti, ali promašio ono što inače zabija zatvorenih očiju. Do kraja susreta se rezultat nije mijenjao, a Leicesterovi navijači koji nisu napustili tribine zvižducima su ispratili svoju ekipu u svlačionicu.

Komentari

Povezano