Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Samuel Kolega odličnom drugom vožnjom došao do TOP 10 rezultata

Skijaška sezona nastavljena je slalomom u francuskom Chamonixu. Samuel Kolega je odličnom drugom vožnjom u kojoj je imao četvrto najbrže vrijeme došao do sedmog mjesta. Senzacionalnu pobjedu je ostvario 30. iz prve vožnje Daniel Yule. Švicarac je postao prvi skijaš u povijesti slaloma koji je s 30. mjesta iz prve vožnje došao do pobjede.

Nakon prve vožnje u vodstvu je bio Francuz Clement Noel s vremenom 47,09, a od trojice Hrvata jedan je pogriješio i odustao, dok su dvojica izborila drugu vožnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi je sa zaostatkom od 23 stotinke Norvežanin Timon Haugan, a treći s 40 stotinki sekunde slabijim vremenom od vodećega Austrijanac Manuel Feller.

Najbolji hrvatski skijaš Zubčić je sa startnim brojem 16 imao zaostatak od sekunde i 49 stotinki za vodećim, dovoljno za 22. mjesto. Kolega je sa startnim brojem 24 odskijao nešto bolje te je završio na 20. poziciji.

Istok Rodeš je startao 29. i imao je u gornjem dijelu staze bolji prolaz od Zubčića i Kolege, to bi po viđenom vjerojatno na kraju bio plasman među 10 najboljih, no pogriješio je i odustao oko polovice staze.

Odličnu drugu vožnju odvezao je Yule koji je s 30. mjesta skočio skroz do pobjede. Kolega je odvezao solidnu vožnju, s obzirom na uvjete, te je u cilj ušao odmah iza Yulea. Zubčić nije bio dobar u drugoj vožnji te je pao do 23. mjesta.

Staza je kako je vrijeme odmicala bila sve gora i gora te nitko nije mogao imati dobro vrijeme. Svakim novim skijašem staza je bila sporija te su i skijaši ulazili u cilj s ogromnim zaostatkom za Yuleom. Švicarac je iskoristio to što je prvi krenuo u drugu vožnju i napravio ogroman skok čime je upisao najveći skok između prve i druge vožnje ove sezone.

Nitko do kraja utrke nije uspio skinuti Yulea s vodećeg mjesta i Švicarac je došao do pobjede. Drugi je bio njegov sunarodnjak Loïc Meillard, a treći je bio Noel. Yule je za samo pet stotinki ušao u drugu vožnju, a na kraju je došao do pobjede.

Komentari

Povezano