Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

San Farskih Otoka i dalje živi, porazi Olimpije i Bačke Topole

Izuzev četiri dvoboja o kojima ste mogli čitati u prethodnom pregledu, svoje utakmice trećeg pretkola LIge prvaka igrali su i Olimpija te po prvi puta u svojoj povijesti i srpska Bačka Topola. Na njihovu žalost, obje ekipe doživile su poraze. Također, u kasnijem terminu su igrali i priča dosadašnjeg dijela kvalifikacije Klaksvik koji je ponovno oduševio pobjedom nad Moldeom.

Svoj povijesni meč u Ligi prvaka Bačka Topola igrala je u Portugalu protiv Brage. Nisu se dobro proveli i na kraju je Braga zasluženo slavila 3:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom dijelu presudio je blitzkrieg Brage koja je u dvije minute zabila dva pogotka. Prvo je u 18. minuti zabio Bruma da bi samo minutu kasnije vodstvo udvostručio Bruma.

O tome kakvu smo utakmicu gledali u Bragi najbolje govori podatak kako je Braga imala 70% posjeda lopte te da je omjer udaraca bio 9:3 u korist Portugalaca.

Činilo se kako će Bačka preživiti i u Srbiju se vratiti sa samo dva gola zaostatka. No, u 87. minuti se ukazao Alvaro Djalo i postavio konačnih 3:0.

Olimpija je nakon dramatičnog izbacivanja Ludogoreca na svom stadionu dočekala Galatasaray. Epilog nije bio isti te su Slovenci doživili poraz 3:0 na domaćem terenu.

Nije moglo gore krenuti za Olimpiju koja je u zaostatak pala već u devetoj minuti. Strijelac za goste iz Turske bio je Kerem Aktürkoğlu.

Vodstvo je u drugom dijelu udvostručio Dries Mertens. Belgijski igrač koji je svojevrsna legenda Napolija je odlično pogodio s ruba kaznenog prostora i svladao nemoćnog Mateža Vidovšeka. Konačan rezultat i vjerojatno rješenje pitanja prolaska donio je Halil Dervişoğlu u 91. minuti.

Najveća priča dosadašnjeg dijela kvalifikacija, prvak Farskih Otoka Klaksvik nastavlja svoj san o Ligi prvaka. Na domaćem terenu s 2:1 pobjedili su norveški Molde te nastavljaju oduševljavati svojim predstavama.

Goste je u vodstvo doveo Magnus Eikrem u 48. minuti. Nekadašnji igrač Cardiffa dobro je reagirao na jedan ubačaj i probio obranu Klaksvika.

Klaksvik se u igru vratio u 64. minuti golom Árnija Frederiksberga. Legenda nogometa na Farskim Otocima nastavlja s odličnim igrama u kvalifikacijama. Nakon dva gola Ferencvarošu i Häckenu, sada je Molde njegova nova žrtva.

Nije Frederiksberg stao na jednom golu te u 86. minuti zabija za novo veliko slavlje. Asistent je bio Sivert Gussias, a Frederiksberg je još jednom sjajno reagirao i donio svojoj ekipi prednost uoči uzvrata.

Komentari

Povezano