Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

San još traje: Girona preokretom svladala Valenciju

Subotnji program španjolske La Lige otvorili su Girona i Valencia. Girona zasada živi sezonu iz snova te su uoči ovog susreta bili izjednačeni na vrhu tablice s Real Madridom. S druge strane, Valencia bi napokon trebala imati sezonu bez grčevite borbe za ostanak. Iako su gubili do 83. Girona je na krilima Christiana Stuanija došla do 2:1 pobjede.

Prvo poluvrijeme prošlo je bez ikakvih uzbuđenja. Girona je imala preko 70% posjeda, ali nisu stvorili niti jednu pravu priliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekarakteristično za njih, bezidejno su kružili oko bloka Valencije koji nije popuštao. Tako se na predah otišlo s 0:0, odnosno s ništa-ništa.

U 56. minuti Valencia je povela. Hugo Duro je dočekao grešku Davida Lópeza i sjurio se prema golu Girone. Ostao je hladan te je mirno matirao Paola Gazzanigu za slavlje gostiju.

Vratila se Girona u 83. minuti. Stuani je dočekao ubačaj Yana Couta te nije imao težak zadatak iz neposredne blizine poslati loptu u mrežu.

Samo pet minuta kasnije Stuani kompletira preokret. Ponovno je u sredini dočekao loptu Couta i zabio za 2:1. Urugvajski veteran u igru je ušao u 75. minuti te je samo u 13 minuta u potpunosti preokrenuo susret. Uz to, Couto je ušao u 82. minuti s dvije asistencije pomogao svojoj momčadi da preokrene.

Za potvrdu pobjede je u drugoj minuti sudačke zabio je Sávio nakon povratne lopte Portua. No, nakon intervencije VAR-a gol je poništen te je ostalo 2:1.

Uspjela je tako Girona doći do važne pobjede kojom se, barem privremeno, odvaja od Reala na tri boda prednosti. S druge strane, Valencia je ostala na desetom mjestu s 19 bodova iz 15 susreta.

Komentari

Povezano