Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

San Marino ispisao povijest; na domaćem terenu došli do prve kompetitivne pobjede

Peti rujan je označio početak Lige nacija. Hrvatska javnost bila je zaokupljena utakmicom hrvatske reprezentacije protiv Portugala, no oni najveći nogometni fanatici su oči usmjerili na dvoboj dvije najlošije rangirane reprezentacije u Europi. U 20 sati i 45 minuta krenuo je dvoboj San Marina i Lihtenštajna, dvoboj u kojem je ekipa San Marina ispisala povijest.

Naime, San Marino je u utakmicu s Lihtenštajnom ušao s ukupno 140 utakmice bez pobjede. To je ujedno i najduži niz bez pobjede u reprezentativnom nogometu. Stoga, kako god da je utakmica završila, ispisala bi se povijest. Međutim, Titani su napokon došli do pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povijest se inače ponavlja, pa je tako zanimljivo da je posljednja pobjeda San Marina došla baš protiv Lihtenštajna 2004. godine kada je Andy Selva zabio za pobjedu. Ovaj put je junak San Marina bio Nicko Sensoli, 19-godišnjak kojemu je ovo bila tek četvrta utakmica za seniorsku reprezentaciju.

Osim što je ovo njihova prva pobjeda nakon više od 20 godina, San Marinu je ovo i prva kompetitivna pobjeda u povijesti. Naime, u svim dosadašnjim kvalifikacijama za Europska i Svjetska prvenstva pa i svim odigranim utakmicama u Ligi nacija, ekipa San Marina bila je bezuspješna.

Ova pobjeda za Titane znači i privremeno preuzimanje vodstva u svojoj skupini u kojoj se još nalazi reprezentacija Gibraltara. Iduće kolo za San Marino znači i pauza koju će iskoristiti za dvoboj s Moldavijom dok će Lihtenštajn na domaćem terenu ugostiti Gibraltar.

Standings provided by Sofascore

Komentari

Povezano