Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

San Marino izgubio protiv 147. reprezentacije svijeta i produljio rekordni niz bez pobjede

Reprezentativna stanka uvijek donese određene čari. Neke reprezentacije imaju brige oko kvalifikacija za Europsko prvenstvo, neki nastavljaju svoj put u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026. dok ostali formu bruse u naizgled nebitnim prijateljskim utakmicama.

Jedna takva “nebitna” prijateljska utakmica odigrala se u Serravalleu u San Marinu. Reprezentacija San Marina ugostila je u prvoj od dvije prijateljske utakmice reprezentaciju Svetog Kristofora i Nevisa. Utakmica koju bi vjerojatno svaki pratitelj nogometa zaobišao ipak je imala veliki značaj za jednu od dvije spomenute reprezentacije. Naime, domaća ekipa 20 godina ne zna za pobjedu, još od 2004. kada su u derbiju svladali Lihtenštajn. Ukupno 136 utakmica reprezentacija San Marina ne zna za pobjedu. To je ujedno i najdulji niz bez pobjede u reprezentativnoj povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanmarinci su sredinom prvog poluvremena dobili nadu kako bi crni niz mogao stati. Po desnom krilu prošao je Filippo Berardi kojega su nespretno srušili gostujući nogometaši i San Marino je dobio jedanaesterac. Siguran izvođač bio je Berardi i domaći su preuzeli vodstvo. Vodstvo nije dugo trajalo, tek nekih desetak minuta kada nakon kornera Tyquan Terrell zabija za izjednačenje. Gosti su do kraja poluvremena nakon još jednog kornera potpuno preokrenuli rezultat. Nespretna reakcija obrane dozvolila je Andreu Burleyu da postigne pogodak za vodstvo.

Gosti su početkom drugog poluvremena dodatno povećali vodstvo na 3-1 te onemogućili San Marino u pokušaju da prekine niz bez pobjeda. Tako sada ekipa San Marina broji 137 utakmica bez pobjede. Priliku za revanš gostima iz Svetog Kristofora i Nevisa će imati već za četiri dana.

Komentari

Povezano