Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

San Marino zabio Danskoj, Srbija dobila Crnu Goru

Posljednja večer reprezentativne stanke donijela nam je možda i najviše uzbuđenja i iznenađenja dosada. Kao najveći trenutak večeri se definitivno ističe pogodak San Marina Danskoj te pobjede Srbije i Slovenije koje ih vode prema Europskom prvenstvu.

U grupi G se očekivala lagana pobjeda Mađarske kod Litve, dok je okršaj Srbije i Crne Gore trebao biti susret za drugo mjesto. Na kraju je Mađarska neočekivano odigrala 2:2, dok je Srbija praktički osigurala drugo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fedor Černych je doveo Litvu u vodstvo u 20. minuti., a vodstvo je udvostručio Pijus Širvys svojim trećim golom u zadnje dvije utakmice.

Bod su Mađarima spasiili Dominik Szoboszlai iz kaznenog udarca u 67. minuti te Barnabas Varga lijepim pogotkom 15 minuta kasnije.

Srbija je na krilima Aleksandra Mitrovića uspjela doći do pobjede kojom su praktički osigurali EURO. Na Marakani su s 3:1 bili bolji od Crne Gore koju sada jedino teorija drži u igri.

Prvo poluvrijeme su obilježila dva prekrasna gola. Mitrović je doveo domaćine u vodstvo, a Stevan Jovetić je vratio Crnogorce u igru.

Utakmicu je prelomio Blitzkrieg Srbije u posljednjih 20-ak minuta. Prvo je Mitrović drugim pogotkom vratio vodstvo, da bi konačnih 3:1 postavio Dušan Tadić četiri minute kasnije na asistenciju Mitrovića.

Priča večeri je apsolutno ona iz grupe H gdje je San Marino došao do prvog gola u službenoj utakmici nakon dvije godine. Danska je ipak uspjela slaviti 2:1 u predstavi oko koje su jedino pozitivno tri boda.

Danska je nakon dugo mučenja povela u 42. minuti golom Rasmusa Højlunda. Onda se u 61. minuti kao junak San Marina pojavio Alessandro Golinucci koji je nakon kornera zaradio svojim sugrađanima nacionalni praznik. Pobjedu je Danskoj na kraju osigurao Yussuf Poulsen.

Novi veliki korak prema Europskom prvenstvu napravila je Slovenija koja je svladala Sjevernu Irsku na gostovanju s minimalnih 1:0. Pogodak vrijedan tri boda postigao je bivši igrač Rijeke Adam Gnezda Čerin. Slovenci sada ključeve odlaska na EURO drže u svojim rukama.

Komentari

Povezano