Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sancho i Reus zabili, a Kobel spašavao u slavlju Dortmunda

Uzvratni susret osmine finala Lige prvaka između Borussije Dortmund i PSV-a završio je pobjedom njemačke momčadi rezultatom 1:0.

U prvom poluvremenu je Dortmund bio bolja ekipa te su već od prve minute krenuli s jakim pritiskom i brzim opasnim napadima. Julian Brandt je spustio loptu na 20 metara od gola u 3. minuti, a Jadon Sancho pogađa u kut gola za vodstvo domaćih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U narednih nekoliko minuta imali su dobre šanse Nicklas Fullkrug, Donyell Malen i Brandt, no ili su promašivali okvir ili je sjajno branio Walter Benitez. Tek je krajem poluvremena PSV kreirao solidnu šansu, no dojam je bio u potpunosti na strani Dortmunda.

Drugo je poluvrijeme ipak bilo znatno drugačije te je PSV ozbiljno proigrao od negdje 50. minute nadalje. Prvo je Hirvig Lozano pogodio stativu, a onda je udarac Jordana Tezea obranio Gregor Kobel.

Kobel je nastavio spašavati Dortmund i u narednim minutama kada je zaprijetio Johan Bakayoko. Dortmund je upao u dodatne probleme jer se u 75. minuti ozlijedio Sancho, no onda je njegova momčad ni iz čega zabila gol za 2:0. Gol je zabio Fullkrug, no poništen je zbog zaleđa na što je domaća ekipa reagirala s nevjericom.

PSV je nastavio s napadima, a u 94. minuti je sjajnu šansu zapucao Luuk de Jong. Umjesto pogotka za izjednačenje, vidjeli smo na kraju gol Marca Reusa za konačnih 2:0. Jednu visoku loptu nije dobro iskontrolirao Isaac Babadi, Reus ju je oduzeo i sjurio se na gol te zabio za potvrdu prolaska u četvrtfinale.

Komentari

Povezano