Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sandhagen pobijedio Veru pa prozvao Dvalishvilija

Sinoć je održan UFC Fight Night u San Antoniu kojeg su predvodili Marlon Vera i Cory Sandhagen. „Chito“ Vera je ušao u ovu borbu kao 3. izazivač u bantam kategoriji te je u ovaj meč ušao s 4 pobjede u nizu. S druge strane, 5. izazivač u kategoriji Cory Sandhagen se nadao da može pobijediti u ovom meču te se tako vratiti u sam vrh UFC-ove kategorije do 61.2 kilograma.

Sandhagen je odradio odličnu borbu u kojoj je dominirao minimalno 4 runde. „Sandman“ je bez problema rušio Veru i u parteru je bio dominantniji borac. Osim što je Veri nanosio štetu “ground and poundom” u parteru, Sandhagen je puno bolje i izgledao u stojci. Bio je puno aktivniji od Vere te se odlično kretao što smo već i navikli od Amerikanca. Iako je jedan od tri suca nekako odlučio da je Vera bio bolji u ovoj borbi, preostala dva suca su koristila zdravi razum te je Sandhagen zasluženo pobijedio u ovoj borbi (48-47 Vera, 45-50 Sandhagen, 46-49 Sandhagen)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vera će sigurno biti razočaran ovom borbom. Ekvadorac je bio previše pasivan; kako u stojci, tako i u parteru. Jedina runda u kojoj je „Chito“ bio kompetitivan protivnik je bila 3. Vera je prvi put odlučio pritisnuti Sandhagena u posljednjih 10 sekundi borbe ali to je premalo vremena za napraviti išta značajno. Valja napomenuti da je Sandhagen nakon borbe prozvao prvog izazivača u bantam kategoriji, Meraba Dvalishvilija.

Što se tiče ostalih borbi vrijedi izdvojiti ta je legendarna Holly Holm uvjerljivo slavila protiv Yane Santos jednoglasnom odlukom sudaca (30-26, 30-27, 30-27). Ovo je prva pobjeda Holm u posljednje 3 godine; zadnja pobjeda je bila 2020. protiv Irene Aldane. Maycee Barber (Protiv Andree Lee) i Albert Duraev (protiv Chidi Njokuani) su pobijedili podijeljenom odlukom sudaca.

Komentari

Povezano