Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sandra Elkasević uz rekord sezone osvojila broncu na Olimpijskim igrama

Najbolja hrvatska atletičarka i naša najveća uzdanica za olimpijsku medalju u tom sportu, Sandra Elkasević, večeras je nastupila u svom četvrtom uzastopnom finalu Olimpijskih igara u bacanju diska. Nakon četvrtog mjesta u Tokiju, Sandra se vratila osvajanju medalja pa Pariz napušta s osvojenom broncom.

U svom prvom dolasku u krug, Elkasević je bacila disk na jako dobrih za početak – 64.25 metara. Bilo je to dovoljno za treće mjesto nakon prve serije jer su ju prestigle Kineskinja Bin Feng sa 66.33 te Šveđanka Vanessa Kamga sa 65.05 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj seriji je Sandrin disk završio u mreži, a ona je skliznula za jedno mjesto u poretku s obzirom da je sjajna Amerikanka Valarie Allman disk bacila na 68.74 za skok na vodeću poziciju finala u kojem brani naslov osvojen u Tokiju. Nakon toga je uslijedila Sandrina poznata treća serija u kojoj je postavila rekord sezone bacivši disk do izvrsnih 67.51 za drugo mjesto ljestvice.

Gotovo nevjerojatan scenarij smo vidjeli par minuta kasnije jer je Feng u toj seriji bacila identičan hitac s kojim je prestigla hrvatsku atletičarku na račun boljeg drugog najboljeg pokušaja. Četvrta serija nije donijela nikakve pomake na ljestvici, samo je Allman dodatno poboljšala svoj rezultat bacivši disk sve do 69.50 metara.

Do kraja natjecanja se ništa nije promijenilo pa je Sandra proslavila svoju treću olimpijsku medalju čime je postala prva Hrvatica kojoj je to pošlo za rukom na Ljetnim olimpijskim igrama. Također je to bila ukupno peta medalja za Hrvatsku u Parizu.

U konačnici je Valarie Allman osvojila zlato sa 69.50, Bin Feng srebro sa 67.51 koliko je bacila i Sandra Elkasević, ali je Kineskinja imala bolji drugi najbolji hitac (67.25 – 64.25).

Komentari

Povezano