Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sandra Perković glatko do finala; novo zlato za Španjolsku

Jutarnja sesija drugog dana natjecanja na Svjetskom atletskom prvenstvu u Budimpešti nam je ponudila finale u brzom hodanju na 20 kilometara za žene kao i sedam kvalifikacija od kojih je nama najvažnije bilo ono u disku za žene.

37 diskašica je jutros bilo podijeljeno u dvije grupe. Sandra Perković je svrstana u grupu A, dok je Marija Tolj bila u B. Višestruka svjetska, europska i olimpijska prvakinja je već u svom prvom hicu prebacila normu postavljenu na okrugla 64.00 metra te je novim rekordom sezone od 65.62 zauzela treće mjesto kvalifikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Sandru su normu prebacile još samo Amerikanke Valarie Allman (67.14) i Laulauga Tausaga (64.34), Kineskinja Bin Feng (65.67) te Nijemica Claudine Vita (64.51). S druge strane, Marija Tolj nije uspjela izboriti plasman u finale već je hicem od 58.92 metra zauzela 18. mjesto.

Finale je na rasporedu u utorak od 20:20.

Nakon što je Španjolac Alvaro Martin osvojio zlato u muškom brzom hodanju na 20 kilometara, njegova sunarodnjakinja Maria Perez je učinila isto u ženskoj konkurenciji. Ona je jutros ciljem prošla u vremenu 1:26.51 što je bilo 25 sekundi brže od srebrne Australke Jemime Montag koja je postavila novi kontinentalni rekord te 35 sekundi brže od brončane Talijanke Antonelle Palmisano.

Komentari

Povezano