Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sara Kolak ostala korak od medalje

Nakon zlata iz Rio de Janeira te nekvalificiranja u finale u Tokiju, naša bacačica koplja Sara Kolak večeras je u Parizu stigla do četvrtog mjesta, s tek 28 centimetara zaostatka za broncom.

Prvi hitac nije bio baš najbolji, tek 57.86 metara, dok je drugi popravila za gotovo metar, odnosno na 58.82, što ju je svrstalo na posljednje mjesto nakon dva bacanja. Međutim, već sljedećim bacanjem od 63.40 stigla je u tom trenutku do trećeg mjesta i plasmana u sljedeću rundu, a do kraja treće serije prestigla ju je za 28 centimetara Čehinja Nikola Ogrodnikova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrti hitac 29-godišnja Ludbrežanka bacila je na 58.43, ali poredak se nije mijenjao ni nakon što su sve natjecateljice bacile svoj četvrti hitac. Peta serija letjela je nešto bolje, na 62.31 metara, a šesta na ipak kratkih 63.03.

Zlatna Japanka Haruka Kataguchi pobjednički je hitac od 65.80 bacila u prvoj seriji, srebrna Južnoafrikanka Jo-Ane Van Dyk je za medalju dovoljnih 63.93 bacila u trećoj rundi, jednako kao i već spomenuti hitac Ogrodnikove, koji joj je donio broncu.

Komentari

Povezano