Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Šarlija: „Ova momčad Hajduka trenutno ne može konkurirati u Europi“

Pripreme za novu sezonu HNL-a se polako zahuktavaju, a momčad Hajduka svoju formu brusi na Bledu. Puno je bilo priča o raznim pojačanima koja bi mogla pristići u klub, njih je zazivao i novi trener Gennaro Gattuso, a očito su i sami igrači toga svjesni.

Tako je Zvonimir Šarlija u intervjuu za 24sata govorio o puno toga, a dotaknuo se i Hajdukovih ambicija u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno toga se mora poklopiti. Mi moramo biti dobri, prijašnjih godina smo plaćali visoku cijenu i morali igrati s Villarrealom i PAOK-om. Korak po korak, najprije se mi moramo pojačati i ekipirati, ova momčad koja je trenutno na pripremama ne može konkurirati u Europi.

Osvrnuo se i na svoje partnerstvo s Filipom Uremovićem na stoperskoj poziciji.

Bez lažne skromnosti, nas dvojicu su doveli u Hajduk da bismo bili najbolji stoperski par lige. To smo i opravdali u prvih šest mjeseci, kliknuli smo odmah i izgledali smo baš ozbiljno. Ali dosta toga se događalo u drugom dijelu sezone, jako malo smo utakmica skupa odigrali, a kad mijenjaš partnera i stranu terena, to itekako zna poremetiti.

Zatim se dotaknuo trenera Gattusa.

Iskreno, nisam se u životu sreo s ovolikom energijom kod jednog trenera. Doslovno od prvog dana priprema nije bilo ne treninga, nego vježbe da on nije bio na 300 posto. Čovjek doslovno trči od jedne grupe do druge da bi vodio vježbe, ispravljao pogreške.

Susretao sam se sa svakakvim trenerima, bilo je i onih koji su sjedili po tri dana na tribinama i ne bi komunicirali s igračima. Ima svega, ali on je nešto posebno. I čini mi se da nama više odgovara netko kao on, da nas drži budnima, da nema opuštanja. Ja sam za ovakav pristup, ali igračima jer uvijek najbolji onaj trener kod kojeg igraju.

Komentari

Povezano