Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Saša Bjelanović najavio Istrina pojačanja i klupske planove

Nogometaši Istre 1961 danas su započeli s pripremama za novu klupsku sezonu. Istu je u razgovoru za Glas Istre najavio sportski direktor kluba Saša Bjelanović. Nakon produljenja suradnje s talijanskim trenerom Paolom Tramezzanijem, igrače će u trenažni proces uvesti isti stručni stožer koji je u Puli bio i posljednjih nekoliko mjeseci.

Iz kluba su već sad zadovoljni s obzirom da je ovo prvi put otkad je klub u vlasništvu grupacije Baskonia-Alavés da će se na početku ljetnih priprema naći isti trener i gro igračkog kadra iz prethodne sezone. Klub je osim s Tramezzanijem dogovorio nastavak suradnje i s kapetanom Slavkom Blagojevićem, dok su klub zasad napustili Ante Majstorović, Luka Bradarić, Marino Bulat, Darwin Matheus, Sebastian Nebyla i Frano Mlinar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na produžetku suradnje radi se i s nominalno drugim vratarom Marijanom Ćorićem, dok se trenutno pregovara o trajnom prelasku dvojca koji je prošle sezone bio na posudbi na najvećem hrvatskom poluotoku. Radi se Emmanuelu Ekongu i Mladenu Devetku koji su u “vlasništvu” dvaju talijanskih klubova – Empolija i Palerma. Po istom je principu već potpisan Hamza Jaganjac. Napadač je prošle sezone bio na posudbi iz turskog Adana Demirspora, dok je sada “punokrvni” igrač Istre 1961 u koju je navodno stigao bez plaćanja odštete, ali uz postotak Turcima od budućeg transfera.

Bjelanović je napomenuo i kako ta dva potencijalna dolaska ovise o odlascima kako bi se oslobodio proračun za njihove plaće. Klub tako radi na raskidu ugovora s Terrenceom Douglasom i Tomislavom Duvnjakom. Douglas je lijevi bek koji je stigao prošlog ljeta i za Žuto-zelene imao marginalnu ulogu dok je mladi Duvnjak pred dvije godine stigao iz Dinama kao talentirani mladić za kojeg na Maksimiru nije bilo mjesta. Razvoj mu je pokvarila teška ozljeda zbog koje je propustio veći dio pretprošle sezone, da bi prošlu proveo na posudbi u Sesvetama gdje je bio standardni prvotimac.

Po pitanju pojačanja, Bjelanović je najavio četvoricu novih igrača na pripremama. Radi se o dva stopera, od kojih je jedan Švicarac a drugi Nijemac hrvatskog porijekla. Druga dvojica su mladi Nigerijci koji stižu iz iste akademije iz koje je stigao Salim Fago Lawal, a radi se o lijevom bočnom i jednom veznom igraču. Poveznica s “maticom” uvijek je neizbježna kada se priča o Istri, pa bi tako iz druge momčadi Alavésa uskoro trebao doći i jedan mladi napadač.

Na tržištu postoji i interes za Istrinim igračima, a medijske priče zasad najviše spominju Darija Marešića i Marija Čuića. Oboje su pak i dalje igrači Istre te se očekuje njihovo pojavljivanje na pripremama. Istra će pripreme odraditi u klupskom kampu u Balama, a u sklopu istih zasad je u planu odigravanje pet utakmica. One bi se sve trebale odigrati u inozemstvu, a protivnici će biti Ferencváros, Koper, Udinese, Göztepe i Venezia – što bi trebala biti i tzv. generalka za prvenstvo koje Istrijani otvaraju u gostima kod Dinama.

Komentari

Povezano