Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sassuolo nakon Juventusa preokretom savladao i Inter

Nakon pet uzastopnih pobjeda u prvenstvu, Inter je tražio nastavak pobjedničkog niza protiv ekipe koja mu je u prošlosti znala stvarati probleme, neugodnog Sassuola.

Po pobjedu je sastav Simonea Inzaghija išao bez Sensija, Cuadrada i Arnautovića, dok su gosti s Erlićem od prve minute u susret ušli ohrabreni velikom pobjedom protiv Juventusa za vikend rezultatom 4:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Inter slavio u pet od posljednjih šest susreta protiv Sassuola, istovremeno je znao kako je Sassuolo slavio u njih osam od posljednjih dvadeset, no povijest nije značila mnogo kad je Inter krenuo u susret nižući priliku za prilikom.

Thuram, Barella, Dimarco su prijetili sa svih strana, a opasan je iz protunapada bio i Sassuolo preko Pinamontija i Bajramija. Kad smo mislili kako će se na poluvrijeme otići bez pogodaka, pojavio se Dumfries koji je savladao Consiglija u 46. minuti za 1:0.

U nastavku, prvih 15 minuta na terenu postojali su samo gosti. Erlić je glavom za mrvicu promašio vrata Sommera, a ono što nije uspio on, učinio je Bajrami u 54. minuti. Asistirao mu je Berardi, no veliku odgovornost za gol snosi Sommer kojeg je savladao udarac na bližu stativu.

Nije ni to bila dovoljna opomena Interu, već je u 64. minuti Berardi fantastičnim udarcem s 20 metara ukopanog ostavio Sommera za veliko slavlje gostiju koji su bili na rubu drugog velikog skalpa protiv Intera koji se u nastavku previše opustio i vrlo brzo se našao u rezultatskom deficitu.

Bio je to čak osmi pogodak Domenica Berardija protiv Intera koji se iz sezone u sezonu pokazuje kao jedan od najvećih krvnika Neroazzura.

Utakmica je nakon toga ušla u fazu u kojoj je Inter pokušavao uspostaviti kontrolu nad utakmicom i prividno napadao, što je bilo savršeno za stil igre kojeg protežira Sassuolo, tražeći prilike iz protuudara, pa je do kraja utakmice opasniji po gol bio baš Sassuolo s nekoliko pokušaja Laurientéa.

U drugom susretu večeri Napoli je dočekao Udinese s Osimhenom od prve minute, igračem koji je podigao veliku buru zbog potencijalne tužbe protiv kluba zbog šaljivog, ali neukusnog TikTok videa kojeg je objavio administrator kluba.

Utakmica je započela šansama s obje strane, no prvi je do prednosti stigao Napoli. Nakon kontakta u 16 metara između Kvaratskhelije i Eboselea, sudac je uz VAR intervenciju dosudio kazneni udarac, kojeg je za 1:0 realizirao Zielinski.

Nastavio je prijetiti gruzijski krilni napadač iz svih pozicija, a na 2:0 je u 39. minuti povisio Osimhen na asistenciju Politana.

U drugom je poluvremenu nastavio prijetiti Napoli, Kvaratskhelia je u 56. minuti pogodio i vratnicu, a isto učinio ponovno u 68. minuti, da bi konačno stigao do pogotka u 74. minuti, iz svojeg šestog udarca na utakmici.

Tada se susret potpuno otvorio, a Udinese je stiglo do smanjenja vodstva u 80. minuti preko Samardžića koji je krasnim solo prodorom i driblingom savladao Mereta za tračak nade u preokret ili barem izjednačenje. Do istog ipak nije došlo, jer je već u sljedećm napadu Giovanni Simeone zabio pogodak za konačnih 4:1 na asistenciju najraspoloženijeg igrača večeri, Kviche Kvaratskhelije.

U trećoj utakmici večeri, Lazio koji je za svoje standarde i očekivanja, loše krenuo u prvenstvo, dočekao je Torino Ivana Jurića s Nikolom Vlašićem od prve minute.

U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, niti smo vidjeli previše prigoda, a u 56. minuti je do pogotka prvi stigao Lazio preko Vecina, da bi na 2:0 u 75. minuti povisio Zaccagni, što je bio i konačni rezultat susreta.

Komentari

Povezano