Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Saudijska Arabija potvrdila prolaz, prvi bod za Ivankovića

Utakmicama Oman – Tajland i Kirgistan – Saudijska Arabija danas je kompletirano drugo kolo grupne faze Azijskog kupa koje se ove godine igra u Kataru.

Oman našeg Branka Ivankovića osvojio je svoj prvi bod prvenstva, odigravši 0:0 remi s Tajlandom koji je s četiri boda na kontu privremeno preuzeo vodstvo u grupi F, a istovremeno i osigurao barem treće mjesto koje potencijalno nosi prolazak skupine. Iako su Demoni, nadimak pod kojim azijska javnost prepoznaje reprezentaciju Omana, bili dominantnija momčad u ovom susretu, do pogotka nisu uspjeli doći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Privremeno vodstvo Tajlanđani su izgubili već nakon par sati, kada je Saudijska Arabija s 2:0 pobijedila Kirgistan. Svoje je iovako male šanse jedna od najslabijih momčadi na turniru umanjila u već u 9. minuti kada je Ajzar Akmatov zaradio izravni crveni karton zbog izmimno oštrog starta koji je lako mogao završiti lomom noge saudijskog igrača. I ovdje su nesigurni azijski suci pričekali VAR intervenciju i dodatni pregled kako bi donijeli ispravnu odluku.

Taj je događaj samo dodatno usmjerio vodu na mlin Zelenih sokolova, koji su u 35. minuti stigli do vodstvo. Lijepa akcija po lijevoj strani s mnoštvom dodavanja “iz prve” dovela je loptu do Abdulelaha Al-Malkija koji udarcem iz daljine gađa okvir gola. U nastavku akcije ubačaj Saula Abdulhamida stiže do Mohameda Kanna koji volejem loptu šalje u gol za 1:0.

U prvom poluvremenu Kirgizi uopće nisu zapucali prema saudijskim vratima, a bilo kakva utopijska ideja o povratku u utakmicu uništena je u 52. minuti kada još jedan igrač Bijelih sokolova zarađuje isključenje. Radilo se o još jednom ataku na potkoljenicu, a i ovdje je glavni sudac prvo dodijelio žuti karton za situaciju koja mu je bila u neopterećenom vidokrugu, da bi uz pomoć VAR-a ipak dodijelio crveni karton za rođenog Nijemca Kimija Merka.

U 84. je minuti pobjedu Saudijaca potvrdio Faisal Al-Ghamdi koji je opalio s otprilike 25 metara, a udarac po sredini gola završio je u mreži i zahvaljujući lošoj reakciji Eržana Tokotajeva na kirgiškim vratima kojem je lopta proklizala kroz rukavice. Imali su Saudijci i penal kojim su mogli povećati vodstvo, no i njega je VAR poništio i tako kompletirao loše izdanje japanskog suca Jumpeija Iide.

Saudijci su time osigurali najmanje drugo mjesto skupine i prolazak u knock-out fazu natjecanja, dok Kirgistan eventualnom pobjedom protiv Omana u trećem kolu nadu u nastavak natjecanja može tražiti kao jedna od boljih trećeplasiranih momčadi.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano