Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Schalke prodaje stadion navijačima kako bi se spasio od bankrota

Schalke 04 ispao je iz Bundeslige prije tri godine, a sada su blizu borbe za opstanak u drugoj ligi. Trenutno se momčad iz Gelsenkirchena nalazi na 13. mjestu drugog ranga njemačkog nogometa. Klub se suočava s velikim financijskim problemima, a njemački mediji izvještavaju da je Schalke u minusu od 168 milijuna eura. Uprava pokušava prikupiti sredstva, uključujući i navijače u taj proces. Naime, klub je ponudio navijačima mogućnost kupnje dionica stadiona Veltins Arena u Gelsenkirchenu.

Čelnici kluba žele sanirati dugovanja prodajom stadiona. U službenom priopćenju najavljeno je da kreće prodaja dionica stadiona. Prvo će biti osnovano udruženje za tu svrhu, a cijena po dionici trebala bi biti ispod 750 eura. Predsjednik Schalkea, Matthias Tillmann, objasnio je da će udruga kupiti dionice stadiona, ali će klub i dalje upravljati njime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za mjesec dana bi ovaj projekt trebao započeti, a u klubu očekuju kako će ih to sve skupa spasiti. Schalke je pet puta bio prvak Njemačke, posljednji put 1958. godine. Posljednji trofej osvojio je 2011. godine; bio je to Kup Njemačke. 

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano