Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Schalke visokom pobjedom pogurao Herthu prema ispadanju

28. kolo njemačke Bundeslige otvoreno je jučer novim “6 pointerom” dvaju momčadi koje se grčevito bore za opstanak. Posljednjeplasirani Schalke tako je u Gelsenkirchenu ugostio berlinsku Herthu, te visokim rezultatom pobjegao s dna ljestvice, a na njemu ostavio jučerašnjeg protivnika.

Već u prvih petnaestak minuta su domaći golovima Skarkea i Bültera vodili u hendikepu, no u smiraju poluvremena Stevan Jovetić smanjuje za goste na 2:1. Oni koji kažu da je to najgore vrijeme za primiti pogodak bili su u potpunosti u krivu, jer Terodde početkom drugog dijela igre zabija za 3:1. Pokušao je gostujući strateg Schwarz izmjenama podići svoju momčad, no Berlinjani su tek dočekali još jedan gol u svojoj mreži kada Bülter zabija svoj drugi za 4:1. Marco Richter uspijeva smanjiti na 4:2, da bi Kamiński u sučevoj nadoknadi postavio konačnih 5:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za neutješne je goste Filip Uremović odigrao cijeli susret i zaradio žuti karton, dok je Ivan Šunjić utakmicu prosjedio na klupi za pričuve. Schalke je pobjedom stigao na 24 boda, te privremeno preskočio Stuttgart na zadnjem sigurnom mjestu za opstanak. Hertha pak ostaje na dnu lige s 22 boda. Spomenuti Stuttgart danas dočekuje Dortmund u utakmici koja nosi mnogo težine za obje momčadi…

Golove s utakmice možete pogledati na sljedećem linku.

Komentari

Povezano