Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO Schick spasio Bayer u sudačkoj nadoknadi; nemilosrdni Liverpool opet natrpao Spartu

U večernjem programu Europske lige smo gledali nove četiri utakmice u kojima su do prolaza došli nogometaši Atalante, Bayer Leverkusena, Liverpoola i Rome.

Na pragu ogromne senzacije su bili nogometaši Qarabaga. Nakon što su u prvoj utakmici protiv Bayer Leverkusena u Bakuu imali vodstvo od 2:0 do 70. minute, ali su na kraju remizirali s 2:2, malo tko je Azerbajdžancima davao šanse na BayAreni. Ipak, izabranike legendarnog Gurbana Gurbanova to nije zanimalo pa su se i večeras uspjeli domoći vodstva od 2:0, no ni ove večeri nisu uspjeli tu prednost zadržati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prvog dijela bez pogodaka, Qarabag je poveo u 58. minuti golom Abdellaha Zoubira na asistenciju Leandra Andradea. Samo četiri mintute kasnije su gosti ostali s igračem manje jer je po drugi put ove sezone u europskoj utakmici pocrvenio lijevi bek Elvin Cafarquliyev. Nije ni to obeshrabrilo nogometaše Qarabaga koji su u 67. minuti udvostručili vodstvo. Bivši nogometaš Rijeke Marko Vešović je prizemnim ubačajem s desne strane asistirao Juninhu koji se ubacio ispred Odilona Kossounoua i zabio za 2:0.

“Apotekari” su smanjili zaostatak u 72. minuti golom Jeremia Frimponga koji je ispratio centaršut Alejandra Grimalda s lijeve strane te je ostao usamljen na suprotnoj vratnici i preciznim udarcem zabio za smanjenje rezultata. O utjecaju Grimalda i Frimponga na igru vodeće momčadi njemačke Bundeslige ste već imali prilike u tekstu na našem portalu, a OVDJE ga možete pročitati još jednom.

Do kraja utakmice su izabranici Xabi Alonsa konstantno napadali i stvarali prilike, a to im se isplatilo u 93. minuti kada je Patrik Schick zabio izjednačujući pogodak za 2:2. Zanimljivo, isti igrač je u Bakuu zabio pogodak u sudačkoj nadoknadi za isti rezultat. Nije se Čeh zaustavio na tome jer je, kada se činilo da utakmica odlazi u produžetke, postigao i svoj drugi pogodak na susretu za konačnih 3:2 i prolazak dalje s ukupnih 5-4. Pogodak za pobjedu možete vidjeti OVDJE.

Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić je za Bayer odigrao posljednjih petnaestak minuta.

Nogometaši Liverpoola su na Anfield donijeli prednost od 5:1 iz Praga, a tu su pobjedu potvrdili s još uvjerljivijih 6:1 protiv Sparte večeras. Pitanje pobjednika utakmice nije postojalo već nakon 14. minute jer je semafor pokazivao nevjerojatnih 4:0. Nakon što je Darwin Nunez zabio za 1:0 u sedmoj minuti, u preostalih sedam je briljirao Mohamed Salah s jednim golom i dvije asistencije za pogotke Bobbyja Clarka te Codyja Gakpa.

Do kraja prvog dijela je Veljko Birmančević smanjio na 4:1, no u uvodnih 10 minuta drugog dijela su Dominik Szoboszlai i Cody Gakpo doveli “Redse” do ogromnih 6:1. To se pokazalo kao konačni rezultat utakmice pa je drugoplasirana momčad Premier lige prošla u četvrtfinale s čak 11-2.

Drugi engleski predstavnik u Europskoj ligi je završio s nastupom u Europi usprkos večerašnjem trijumfu. Riječ je o Brightonu koji je u prvoj utakmici u Rimu teško poražen od Rome s 4:0, dok su večeras na svom Amexu uspjeli slaviti s minimalnih 1:0 golom Dannyja Welbecka.

Posljednji četvrtfinalist je momčad Atalante koja je nakon remija od 1:1 u Lisabonu protiv Sportinga, danas slavila u Bergamu s 2:1. Portugalci su poveli u 33. minuti golom Pedra Goncalvesa, no Talijani su do preokreta stigli golovima Ademole Lookmana u 46. minuti i Gianluce Scamacce 13 minuta kasnije. Hrvatski reprezentativac Mario Pašalić je igrao od 76. minute za Atalantu.

Komentari

Povezano