Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sean Strickland priredio senzaciju i pobijedio Israela Adesanyu

U jednom od najvećih iznenađenja u povijesti UFC-a, Sean Strickland skinuo je s trona prvaka Israela Adesanyu jednoglasnom odlukom i osvojio naslov prvaka u srednjoj kategoriji u subotu navečer u glavnom događaju UFC-a 293. Pobjedu je odnio nakon što su sva tri suca jednoglasno glasali s 49-46 u korist Stricklanda.

Nakon tihog početka uvodne runde, Strickland je u posljednjoj minuti uzdrmao Adesanyu uhvativši ga direktnim flushom desnom rukom u bradu kako bi na trenutak srušio prvaka. Adesanya je zateturao unatrag, ali je Strickland nasrnuo i završio rundu naletom udaraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Adesanya je ponovno uspostavio svoj ritam u sljedećoj rundi, dok je Strickland ostao oprezan i nije uspio uhvatit ritam iz prve. Adesanya je zadao najveći udarac u rundi u posljednjoj minuti, snažno udarivši desnom rukom u glavu Stricklanda.

Strickland je nastavio sa strpljivom borbom dok ga je Adesanya zasuo udarcima nogom. Strickland je ozlijedio Adesanyu udarcem, a potom velikim lijevim krošeom sredinom četvrte runde, uguravši prvaka natrag na rub kaveza. Adesanya je uzvratio nekoliko trenutaka kasnije, udarivši Stricklanda desnicom.

Potencijalno u bodovnom zaostatku ulaskom u posljednju petu rundu, Adesanya je ostao pri svome, krećući se po Oktagonu dok je zadavao udarce nogom i povremenim pokušajima rukom, umjesto da je išao do kraja. Strickland je nastavio pritiskati dok je Adesanya kružio oko njega.

Uspio je tako Strickland napraviti nevjerojatan podvig i doći do pobjede.

Komentari

Povezano