Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sedmica Atletico Madrida za najveću gostujuću pobjedu u povijesti

Dok pažnju španjolske nogometne javnosti zaokuplja situacija sa Španjolskim nogometnim savezom i predsjednikom Rubialesom, večeras smo u La Ligi vidjeli i dva susreta, čime je kompletirano treće kolo.

Getafe je dugo lomio Deportivo Alavés, promašivao velike šanse tokom svih 90 minuta, da bi im stoper gostiju Abdelkabir Abqar olakšao posao neopreznim startom na glavu protivničkog igrača, zbog čega sudac nije imao izbora nego li dosuditi kazneni udarac. Borja Mayoral namjestio je loptu i poslao loptu u mrežu za slavlje domaćina 1:0 i svoj prvi pogodak još od 26. travnja u porazu 2:1 od Almerije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U madridskom derbiju, Rayo Vallecano je na domaćem terenu teško nastradao od Atletico Madrida. Posao je bio gotov već u prvom poluvremenu, kad su Colchonerosi preko Griezmanna u 2., Depaya u 16. te Moline u 36. minuti stigli do velikih 3:0. Rodrigo De Paul upisao je dvije asistencije u jednom susretu La Lige po prvi puta u karijeri, nakon 103 nastupa.

Ako ste pomislili da će Atletico Madrid stati na tome, grdno ste se prevarili. Morata, Correa, još jednom Morata i Llorente u u razdoblju od 73. do 86. minute čak četiri puta pogađali mrežu Rayo Vallecana i makedonskog vratara Stole Dimitrievskog za potpuni debakl Franjirrojosa.

Najveća je to gostujuća pobjeda Atletico Madrida u povijesti kluba, a ujedno i najveća pobjeda uopće još od 23. studenog 2013. kad je s istim rezultatom nastradao Getafe. Po dva su pogotka u toj utakmici postizali Raul Garcia i David Villa, a još su po jednog dodali Lopo (autogol), Diego Costa i Adrian Lopez.

Što se Rayo Vallecana tiče, ovo im je bio treći najteži poraz u povijesti kluba i izjednačenje dosad najtežeg domaćeg poraza, kad je identičnim rezultatom u sezoni 2011./2012. stadionom Vallecas protutnjala Barcelona.

Komentari

Povezano