Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Segesta i Uljanik novi su trećeligaši

Uzvratnim utakmicama doigravanja između Zadra i Segeste te Uljanika i Slavonije, spuštena je zavjesa na sezonu profesionalnog nogometa u Hrvatskoj za sezonu 2023./2024.

Podsjetimo, u prvim utakmicama odigranima prije 5 dana Slavonija i Uljanik u Velikoj odigrali su tvrdih 0:0, dok je Segesta u Sisku bila bolja od Zadra s 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A nakon više od 90 minuta nogometa na Jadranu, Segesta i Uljanik postali su novi trećeligaši tj. članovi jedinstvene 2. NL iz koje su već ranije ispali Belišće i Krk.

U pravoj nogometnoj drami na zadarskim stanovima, za koje se vodi i imovinsko-pravna bitka, nakon 90 minuta igre i jedanaesteraca, u viši se rang plasirala Segesta.

Siščani su u Zadar stigli s namjerom obraniti vodstvo iz prve utakmice, a domaćini su zbog toga gospodarili utakmicom i stigli do vodstva u 42. minuti preko ukrajinskog veznjaka Danyla Serbinova, nekadašnjeg juniora ukrajinskog prvoligaša Zorye.

U 61. minuti Segesta je izjednačila i to nakon preciznog ubačaja svojeg ponajboljeg igrača Tonćija Kukoča-Petraella za Brazilca Ericka Tsutidu Vanzelu, inače prošlogodišnjeg pobjednika RTL-ovog reality showa “Utakmica života” koji je zahvaljujući tome dobio i profesionalni ugovor s Dinamom, no u hrvatskom se prvaku nije predugo zadržao.

Nakon Ukrajinca i Brazilca, red za strijelce došao je i na domaćeg igrača, Domagoja Muića koji je u 4. minuti sudačke nadoknade pogodio za 2:1, oduševio više od 2.500 gledatelja i izjednačio rezultat iz prve utakmice, osiguravši raspucavanje jedanaesteraca.

U njima su pak uspješniji bili igrači Segeste i to zahvaljujući svom golmanu Mihaelu Zrinščaku koji je obranio udarce Vukadinovića i Grgića, dok su sva četvorica izvođača gostiju bila precizna te trasirala gostima put u treći rang hrvatskog nogometa.

Što se tiče druge utakmice nedjeljnog poslijepodneva, između prvaka 3. NL – Zapad Uljanika iz Pule te prvaka 3. NL – Istok Slavonije iz Požege, pred dobro popunjenim tribinama ŠRC Uljanik Veruda i 2.000 gledatelja, Uljanik je oplemenio pozitivan dojam iz prve utakmice i zasluženo ušao u viši rang.

Gosti su stigli do vodstva u 22. minuti preko Mateja Martinovića, no Uljanik se vratio u igru već 2 minute nakon preko Benjamina Pajkovića. S obzirom da u ovom doigravanju vrijedi pravilo gola u gostima, Slavonija je držala aktivan rezultat i prolazak sve do 44. minute kad je Noel Žiković nakon udarca iz kuta zabio za 2:1.

U drugom poluvremenu Robert Raković zabio je pogodak za 3:1 u 70. minuti, a da se Slavonija ne vrati u susret pobrinuo se golman domaćih Carlo Jurak koji je u 80. minuti obranio kazneni udarac Mateju Martinoviću.

Komentari

Povezano