Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Šego i Ba zabili za prvu pobjedu Varaždinaca, Slaven nastavio krizu

Četvrto kolo SuperSport HNL-a nakon jučerašnje pobjede Šibenika nad Lokomotivom nastavljen je u subotu susretom Varaždina i Slaven Belupa. Obje momčadi bile su u potrazi za prvim trobodom sezone, osvojivši dosad dva, odnosno jedan bod. Isti su dočekali Varaždinci koji su slavili s 2:0, a oba pogotka su pala u drugom poluvremenu.

Nikola Šafarić se nakon dvije utakmice u kojoj je posložio formaciju s trojicom igrača u zadnjoj liniji, a koju “čuva” samo za najjače HNL momčadi, vratio onoj s obrambenom četvorkom. Leon Belcar započeo je utakmicu od prve minute na svojoj klasičnoj poziciji desetke. Ivan Nekić u zadnji je čas ušao u prvu postavu nakon što se Luka Škaričić ozlijedio na zagrijavanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod gostiju s tribina je utakmicu promatrao glavni trener Ivan Radeljić a koji je zbog teškog verbalnog delikta zaradio zabranu vođenja dvoboja. Momčad je u ovoj utakmici vodila jedna velika HNL ikona te također bivši igrač Farmaceuta – Marijo Dodik. Novopridošli Alen Grgić odmah je ušao u prvu postavu i zauzeo poziciju desnog beka, a donedavni sigurni starter Antonio Bosec preselio je na lijevu stranu terena. Luka Lučić prešao je stoga na stopersku poziciju, a u veznom redu su startali Ljuban Crepulja i Adrian Liber.

Prva zanimljiva situacija utakmice nakon uspavanog početka stiže na početku 12. minute. Prethodno je Lamine Ba izuzetno visokim presingom na Slavenovog igrača iščeprkao jednu loptu koju je uspio dopremiti do Dimitra Mitrevskog. Makedonac je primio loptu na 18 metara od gola stigao namjestiti udarac i opaliti nisko, no gađao je pored okvira gola.

Opet su dvadeset i dva igrača na terenu pala u ljetnu letargiju, sve do 32. minute kada je dobar prodor po lijevoj strani Varaždinova napada imao Michele Šego. Ušao je duboko u kazneni prostor i lijepo ubacio na drugu stativu gdje je Mitrovski glavom pucao iz dobre pozicije, no spreman je na taj pokušaj bio Ivan Čović koji je uhvatio loptu.

Konačno malo života i pred drugim golom! U 37. se minuti u sjajnoj poziciji za postizanje pogotka našao Liber. Crepulja je dobro proigrao Karla Butića koji je kratko proigrao do četrnaestice Farmaceuta a ovaj iz dva pokušaja u scru šesnaesterca oba puta pogodio domaći blok.

Nakon izuzetno dosadnog drugog poluvremena drugo je počelo nešto življe. Već u prvoj akciji drugog dijela igre Varaždinci prijete iz prekida, da bi u 49. minuti stigli blizu vodstva. Marko Dabro pokušao je proigrati svježeg Luku Mamića, no nespretna reakcija Slavenove obrane loptu je dostavila u noge Mitrovskog koji iz dobre pozicije puca po sredini gola što Čović uspijeva obraniti. Ipak, lopta mu je malo pobjegla a na odbijanac je pokušao stići Dabro no napravio je tek prekršaj na gostujućem vrataru koji iz drugog pokušaja stavlja loptu pod kontrolu.

Zanimljiva je situacija bila u 63. minuti kada je Šego pao u gostujućem kaznenom prostoru i pritom tražio kazneni udarac. Glavni sudac Duje Strukan ostao je nijem, a ponovljena snimka pokazala je kako je Varaždinovo krilo krenulo padati prije nego je došlo do kontakta sa Slavenovim igračem.

Već u sljedećoj akciji Šego je sam sebi dokazao zašto je nekada bolje ostati na nogama! Luka Lučić katastrofalno je reagirao kada je sa sredine terena pokušao dodati svom suigraču ali ga je u potpunosti promašio te dao Šegi loptu u for. Sve je odradio sam, pretrčao polovicu terena, namjestio se na udarac ljevicom i precizno pogodio suprotnu malu mrežicu za 1:0.

U sjajnoj se poziciji našao Dabro u 70. minuti, jedna je povratna lopta neplanirano došla do njega negdje oko točke penala, no Varaždinovom je napadaču lopta odskočila prije udarca pa je gađao tek nebu pod oblake.

Ništa se nije promijenilo u igri Slavena nakon rezultatskog deficita, a iskoristili su to Varaždinci koji u 79. minuti stižu i do drugog gola. Izborili su slobodni udarac na četrdesetak metara od Slavenova gola iskosa lijevo. Sjajno je ubacio Jurica Poldrugač, loptu je glavom prebacio Šego i na drugoj stativi pronašao Baa koji topovskim udarcem iz blizine šalje loptu u krov mreže za 2:0.

Bio je to Mauretancu i prvi gol u dresu Varaždina u 43. nastupu, te prvi zgoditak još od 2021. godine kada je u dresu luksemburškog Progrès Niederkorna zabio dva gola u 1:9 pobjedi nad Hamm Benficom.

Nova kontra i prilika domaće momčadi u 83. minuti. Tada je Mamić izvrsno prošao po desnoj strani, odigrao povratnu za Šegu, a njemu je prilikom udarca malo zasmetao Liber. Lopta je zadobila čudnu putanju i krenula padati pod prečku, no dobrom se reakcijom istaknuo Čović.

Komentari

Povezano