Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Senatorsi u ludoj utakmici do pobjede nad Kingsima; Utah upisao prvi poraz

Kanadski Dan zahvalnosti za najjaču ligu hokeja na ledu donio je tri ranija susreta. Tako su se nove NHL utakmice odigrale u New Jerseyju, Ottawi te Bostonu. Kao i većina utakmica hokeja, bili su to dvoboji vrlo izjednačenih ekipa te je teško izdvojiti bilo koju utakmicu. Najviše toga ipak treba reći o utakmici u Kanadi gdje su gledatelji vidjeli 15 golova u pobjedi Senatorsa nad Kingsima.

Iako su sve tri utakmice trebale krenuti u isto vrijeme, po američkom principu sve su započele u različitim terminima. Tako su najranije startali New Jersey Devilsi te Utah na istoku SAD-a. U toj utakmici je nova franšiza iz Salt Lake Cityja tražila nastavak niza neporaženosti. No, do toga nisu uspjeli doći. Tako su Devilsi nastavili svoj dobar ulazak u sezonu ostvarivši pobjedu 3:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prve trećine bez golova, domaćini su načeli mrežu Karela Vejmelke. Njegov mogući shutout “uništio” je Seamus Casey svojim trećim golom sezone. Sedam minuta kasnije se 20-godišnji Amerikanac upisao i u asistente. Njegovo dodavanje pronašlo je Stefana Noesena čiji udarac je svladao nemoćnog Čeha na vratima gostiju. Do kraja trećine su domaći zadržali tu prednost te su sa 2:0 vodstvo otišli u posljednji period.

U trećoj trećini su pitanje pobjednika riješili deset minuta prije kraja kada je Nico Hischier zabio drugi gol Devilsa s igračem više. To je bio i posljednji pogodak na utakmici te su tako Devilsi stigli do svoje četvrte pobjede iz pet utakmica, a istovremeno su nanijeli i prvi poraz Utahu.

Nekoliko minuta nakon početka utakmice Devilsa, svoju su započeli i Ottawa Senatorsi i Los Angeles Kingsi. Za razliku od utakmice na istoku SAD-a, u Kanadi smo vidjeli tri gola u prvoj trećini. Prvi zaslužan za paljenje crvene lampice bio je Švicarac Kevin Fiala. Njemu se zatim pridružio Trevor Lewis golom za 0:2 prije nego li su se domaći napokon upisali na deset minuta prije isteka trećina. To je učinio Jake Sanderson koji je tako vratio Senatorse u igru golom za 1:2, rezultatom kojim se i otišlo na prvi predah.

No, na otvaranju druge trećine su domaći izgubili fokus. Prvo im je nakon nešto više od četiri minute pogodak zabio Brandt Clarke. Srećom po Senatorse, gol je poništen nakon challengea njihovog trenera. Međutim, devet sekundi nakon poništavanja pogotka Shane Pinto je izbacio pak izvan granica igrališta čime je zaradio i isključenje. Nisu to Kingsi propustili iskoristiti. Po drugi put su na utakmici zabili pogodak s igračem više, a ovaj put je ta čast pripala Adrianu Kempeu koji je sjajnim udarcem s desne strane matirao Antona Forsberga koji je nakon primljenog pogotka i izašao iz igre zbog ozljede.

Nije tu utakmica stala s pogocima. Prvo je Zack MacEwen “s plave” donio trenutni povratak svojoj momčadi da bi nedugo zatim Kingse na dva pogotka prednosti vratio Alex Lafferiere. No, hokej na ledu ne bi bio tako uzbudljiv da se u trenutku ne promijeni sve. Pet minuta prije kraja Ottawa je zaradila isključenje. Tek tri sekunde nakon početka power playa domaći su preko Drake Bathersona stigli do smanjenja na 3:4.

Dvadeset sekundi kasnije, kanadska publika bila je u ekstazi; forecheck domaćina se isplatio te su pak osvojili u suparničkoj trećini. Iskoristio je to Thomas Chabot koji je zaobišao Darcyja Kuempera za 4:4. Upravo je Kuemper bio “ključan” za idući gol Kingsa. Golman losanđeleske ekipe izborio je isključenje Bradyja Tkachuka koje je ubzo pretvoreno treći power play gol koji je još jednom zabio Fiala, kao i u prvoj trećini.

Očekivali biste da je to bio i posljednji pogodak u drugoj trećini. No, prevarili biste se. Dvije minute i osam sekundi prije kraja Senatorsi su stigli do drugog izjednačenja na utakmici. Svoj drugi gol na utakmici zabio je McEwen za 5:5 i nastavak ludila u Canadian Tire Centru.

Nije trebalo dugo da vidimo novi gol na utakmici. Domaći su u neutralnoj zoni izgubili posjed, a to je na najbolji mogući način iskoristio Lafferiere matiravši Madsa Sogaarda, inače trećeg vratara Senatorsa. No, domaći nisu očajavali jer su nepune dvije minute kasnije s igračem više stigli do izjednačenja. Pogodak je zabio Claude Giroux za 6:6 i novog igrača više s obzirom na to da je challenge Jima Hillera bio neuspješan.

Iako taj put nisu iskoristili igrača više, realizirali su ga tri minute kasnije. Po četvrti put na utakmici su domaći stigli do power play gola, a zabio ga je Josh Norris. To je ujedno bilo i prvo vodstvo Ottawe na utakmici. To vodstvo je bilo relativno kratkog vijeka te je sedam minuta kasnije gostujuća ekipa preko Tannera Jeannota stigla do važnog izjednačenja. Do kraja trećine bolji su bili Kingsi, no izdržala je momčad Senatorsa za odlazak u produžetke.

Tamo je, na oduševljenje domaće publike, pogodak postigao Norris. Amerikancu je to bio drugi gol na utakmici kojim je i riješio pitanje pobjednika u ludom okršaju.

U trećoj utakmici koja je počela u 19, Florida Panthersi su svladali Boston Bruinse s 3:4 na gostovanju. To im je bio drugi ovosezonski okršaj, a iste ekipe su se lani srele u doigravanju gdje su bolji bili Panthersi koji su na kraju i podigli Stanley kup. Ove sezone prvaci nisu krenuli najbolje te su im jedine pobjede dosad one protiv Bruinsa.

Komentari

Povezano