Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Senzacija na EURO-u: Švicarska iznenadila Francusku i osvojila bod

Petog dana rukometnog Europskog prvenstva, osim utakmice Hrvatska-Austrija, igra se još pet susreta drugog kola prve faze natjecanja, a najveće iznenađenje ranijeg termina je priredila Švicarska koja je remizirala rezultatom 26:26 protiv Francuske.

Švicarci su u prvom poluvremenu pružili odličan otpor te su nekoliko puta čak došli do vodstva, a jednom su imali i +2. S obzirom na njihovu predstavu protiv Njemačke i lagan poraz, neriješenih 14:14 poslije 30 minuta se nikako nije očekivao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuzi u nastavku rade seriju 5-2 i bježe na +3, no kada se već mislilo da će “Trikolori” tu prednost sačuvati do kraja, Švicarska serijom od 3-0 između 48. i 53. minute dolazi do 24:24. Francuska se golom Ludovica Fabregasa vratila u minimalno vodstvo, no Lukas Laube zabija za 25:25. Dika Mem je zatim ponovo doveo Francusku u vodstvo, da bi legendarni Andy Schmid zabio za 26:26 i ogromni neočekivani bod Švicarske koji pokazuje kako rukomet postaje sve zastupljeniji i izjednačeniji sport u kojem su ovakva iznenađenja sve češća.

Švicarsku je do šoka predvodio Lukas Laube s devet pogodaka, dok je Andy Schmid zabio pet. S druge strane je Dika Mem zabio sedam, a Ludovic Fabregas šest.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano