Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Senzacija na Kantridi! Primorje nadoknadilo veliki minus i ušlo u Final 4 LEN Cupa

Nakon što su u prvoj utakmici u Ateni Primorjaši od grčkog Vouliagmenija izgubili 14:9, nade u veliki preokret i prolazak u polufinale LEN Cupa bile su svedene na minimum, usprkos činjenici da su Riječani u svojem bazenu pobjedili sve ovosezonske europske utakmice.

Ipak, u vatrenoj atmosferi bazena na Kantridi, riječki su vaterpolisti odigrali fantastičnu utakmicu i nakon što su početkom posljednje četvrtine vodili 11:8, u posljednjoj četvrtini zabili još četiri pogotka i s konačnih 15:9 nadoknadili velikih pet golova zaostatka iz prve utakmice te prošli među četiri najbolje ekipe ovog europskog vaterpolo natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječane je do pobjede vodio sjajan momčadski učinak u kojem je 8 igrača postiglo po barem jedan pogodak, a najviše Fabio Crippa koji je zabio njih 3, dok su Luka Babić, Tin Brubnjak, Niko Čubranić, Kas Te Riele i Lovro Paparić dodali po 2. Kod poraženih Grka, 2 pogotka postigli su Marios Kapotsis i Efstathios Kalogeropoulous.

I druga hrvatska ekipa u ovom natjecanju, dubrovački Jug prošao je na Final 4 zahvaljujući dvama pobjedama protiv Crvene zvezde. U prvom je susretu Jug u bazenu u Gružu slavio s 15:9, da bi i u Beogradu bio bolji rezultatom 14:10. Po 3 pogotka za Dubrovčane postigli su Hannes Daube i Marko Žuvela, dok su kod poražene ekipe isti broj golova zabili Lukas Seman i Draško Gogov.

Uz Primorje i Jug, na Final 4 idu i španjolski Sabadell koji je u dvomeču izbacio Steauu Bukurešt te njemački Spandau 04 koji je bio bolji od talijanske Savone.

Komentari

Povezano