Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Senzacija na Svjetskom prvenstvu: Venezuela izbacila Španjolsku

Nakon što su prvog dana osmine finala Svjetskog futsal prvenstva u Uzbekistanu Brazil i Ukrajina izborili svoje mjesto među najboljih osam, danas su snage odmjerili Španjolska i Venezuela te Paragvaj i Afganistan. Venezuela je u tvrdoj utakmici u zadnjim sekundama iznenadila Španjolsku te prošla dalje rezultatom 1:2, dok je Paragvaj tek u produžecima slomio otpor Afganistana i pobijedio 3:1.

Španjolci su u susret ušli kao glavni favoriti nakon što su u skupini D zauzeli prvo mjesto bez poraza, ali to na kraju nije bilo od velikog značaja. Jedini pogodak u prvom poluvremenu postigao je José Villalobos u 14. minuti koji je Venezeuli donio prvu prednost na utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolci se u susret vraćaju u 24. minuti preko Raúla Gómeza, a kada se činilo da više nećemo vidjeti golova u regularnom dijelu ukazao se Victor Carreno koji je u posljednjoj minuti susreta pogodio za veliko slavlje svoje ekipe koja je izborila ulazak u četvrtfinale.

Drugi današnji susret je pružio je još veću napetost, a ponovo je u njemu povela nominalno slabija ekipa. Hamid Hossaini doveo je Afghanistan u prednost u 15. minuti susreta, a ta je prednost stajala sve do 30. minute kada je Francisco Marinez vratio utakmicu u egal.

Rezultat se više nije mijenjao, te su uslijedili prvi produžeci na ovom natjecanju u kojima je prevladala ekipa iz Južne Amerike. Dva brza pogotka u 41. i 42. minuti od strane Emersona Mendeza i Jorgea Espinoze riješili su pitanje pobjednika te je Paragvaj osigurao prolazak dalje.

Venezuela, koja je do ove faze natjecanja stigla kao zadnja od četiri najbolje trećeplasirane ekipe, će u četvrtfinalu igrati protiv Ukrajine u nedjelju, dok će Paragvaj u ponedjeljak igrati protiv boljeg iz okršaja Tajlanda i Francuske.

Komentari

Povezano