Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Senzacionalna Alžirka osvojila prvu povijesnu medalju za afričku gimnastiku

Uz finale muškog preskoka u kojem smo imali i hrvatskog predstavnika u vidu Aurela Benovića koji je zauzeo peto mjesto, danas smo u Bercy Areni gledali još dva gimnastička finala.

Prvo finale je bilo ono na muškim krugovima u kojima smo gledali sedam sjajnih izvedbi. Na kraju su do dvostrukog slavlja stigli Kinezi s obzirom da je Yang Liu obranio zlato iz Tokija s ocjenom 15.300, dok je srebrni bio Jingyuan Zou s 15.233.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do bronce je s ocjenom 15.100, kao i u Tokiju, došao Grk Eleftherios Petrounias. Za njega je to treća olimpijska medalja u krugovima pošto je bio zlatni u Rio de Janeiru.

Do prvog povijesnog olimpijskog zlata, a ujedno i prve olimpijske medalje za neku afričku zemlju u gimnastici, došla je Kaylia Nemour. 17-godišnja Alžirka je za senzacionalnu izvedbu na dvovisinskim ručama dobila ocjenu 15.700 čime je za 0.200 bodova bila bolja od srebrne, također 17-godišnje, Kineskinje Qiyuan Qiu.

Broncom se okitila Amerikanka Sunisa Lee koja je posljednja nastupala u ovom finalu te je s ocjenom 14.800 za samo 0.034 boda preskočila Belgijku Ninu Derwael. Za Lee je ovo bila već šesta olimpijska medalja, a treća u Parizu jer je osvojila zlato u momčadskom višeboju i broncu u pojedinačnom.

Komentari

Povezano