Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Senzacionalna Tausaga nova svjetska prvakinja u disku, Perković peta

Četvrtog dana Svjetskog prvenstva u Budimpešti, hrvatska atletika je imala drugo finale aktualnog prvenstva. Nažalost, večeras je prekinut niz Sandre Perković od pet uzastopnih Svjetskih prvenstava koje napušta s medaljom jer je u večerašnjem finalu bacanja diska zauzela peto mjesto.

Sandra Perković je sve do pete serije s hicem od 66.57 metara zauzimala treće mjesto, no onda su ju preskočile dvije atletičarke od kojih je jedna postavila svoj osobni rekord, a druga svoj rekord sezone. U posljednje dvije serije naša najbolja atletičarka nije imala odgovor na te rezultate stoga je završila natjecanje na petom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Senzacionalnu zlatnu medalju je osvojila Amerikanka Laulauga Tausaga s fantastičnim hicem od 69.49 metara. Njezin najbolji rezultat prije današnjeg natjecanja je bio četiri metra kraći – 65.46 metara. Po drugi uzastopni put je njezina sunarodnjakinja Valarie Allman na Svjetsko prvenstvo došla kao prvi favorit natjecanja, no ni ovog puta se nije okitila zlatom. Za razliku od Eugenea 2022. godine kada je osvojila broncu, ovog puta je s hicem od 69.23 metra zauzela drugo mjesto.

Braniteljica titule svjetske prvakinje, Kineskinja Bin Feng je osvojila brončanu medalju s rezultatom od 68.20 metara.

Komentari

Povezano