Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Senzacionalni Jordan došao do prvog finala na Azijskom kupu

Reprezentacija Jordana je priredila senzaciju svladavši Južnu Koreju rezultatom 2:0 u polufinalu Azijskog kupa i time ostvarila svoje prvo povijesno finale u tom velikom natjecanju. Dosadašnji najveći domet na Azijskom kupu im je bilo četvrtfinale 2004. i 2011. godine.

U potpunosti su nadigrali na papiru puno jaču momčad sa zvijezdama poput Heung-min Sona, Kang-in Leea i Hee-Chan Hwanga koja se doduše u posljednje tri utakmice praktički provukla do polufinala kroz natjecanje golovima u posljednjim trenucima utakmica. Može se reći da ih je sreća napustila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je prvo poluvrijeme završilo neriješenim rezultatom, relativno brzo su Jordanci došli do vodstva u 53. minuti pogotkom Yazana Al-Naimata, a u 66. minuti su poveli 2:0 fantastičnom solo akcijom Mousae Al-Tamaarija koji je praktički sa sredine terena prohujao desnom stranom, driblingom se riješio protivničkog igrača te izbacio na lijevu nogu i zabio s nekih dvadesetak metara za opipljiviju prednost koja se kasnije ispostavila konačnim rezultatom utakmice. Južna Koreja je najbliže pogotku bila u 32. minuti susreta kada je Lee Jae sung pogodio stativu.

Jordan je zasluženo slavio, ukupno su uputili 17 udaraca od čega sedam u okvir gola, a suparnika su ostavili na svega sedam pokušaja bez udarca u okvir gola. Vratar Južne Koreje Hyeon-woo Jo je obranio pet udaraca od čega čak četiri unutar njegovih 16 metara.

Komentari

Povezano