Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Senzacionalni Stephen Bunting osvojio Masters turnir u pikadu

Prije dva dana je započeo Masters turnir u pikadu kojeg igraju 24 najbolja pikado igrača prema PDC rankingu, točnije ranking se temelji na novčanim nagradama koje su tijekom dvogodišnjeg razdoblja osvojili igrači na rang turnirima. Masters turnir je započeo 2013. godine, a prvi osvajač ovog turnira je bio najveći pikado igrač svijeta Phil Taylor, dok je najviše Masters titula osvojio Nizozemac Michael Van Gerwen i to pet uzastopnih redom od 2015. do 2019. godine.

Upravo danas je u finali bio legendarni Nizozemac, no s druge strane je bio bolji Stephen Bunting koji je osvojio svoj prvi veliki turnir. Simpatični Englez je na 16. mjestu svjetske rang liste, a redom je pobijedio sljedeće protivnike do senzacionalnog osvajanja turnira: Ross Smith, aktualni svjetski prvak Luke Humphries, Peter Wright, Nathan Aspinall te u konačnici Van Gerwen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno su se istaknule pobjede protiv Škota Petera Wrighta i Engleza Nathana Aspinalla. Najprije je u četvrtfinalu svladao Škota rezultatom 10:2 u legovima, a zatim je u polufinalu još uvjerljivije slavio protiv sunarodnjaka sa 11:1 u legovima. U finalu je protiv legendarnog Nizozemca slavio rezultatom 11:7 u legovima, a prosjek tri strelice mu je iznosio 102,50 naspram Van Gerwenovih 98.

Komentari

Povezano