Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Serdarušić i Rola senzacionalno osvojili Umag i ispisali povijest

Pretposljednji dan umaškog teniskog turnira je na Centralnom terenu otvorio finalni meč parova u kojem je Hrvatska imala svog predstavnika. Nino Serdarušić i Slovenac Blaž Rola su u glavni turnir ušli s pozivnicom organizatora, a danas su došli do titule svladavši u finalu talijansku kombinaciju sastavljenu od Simonea Bolellija i Andree Vavassorija sa 4:6 7:6 15:13.

Bio je ovo jedan od najluđih mečeva parova ove sezone, a započeo je tako što su Talijani prvi set osvojili sa 6:4 te su imali break prednosti u drugom setu i vodstvo od 3:1. Nakon toga Rola i Serdarušić osvajaju tri gema u nizu i prelaze u vodstvo od 4:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod 4:4, Bolelli i Vavassori dolaze do dvije break prilike koje su se mogle nazvati i meč loptama. Nino i Blaž su to spasili i u konačnici set odveli u tiebreak, a odlučujuća igra je bila jednosmjerna ulica te su ju Serdarušić i Rola osvojili sa 7-2 pa je o osvajaču turnira odlučivao supertiebreak trećeg seta.

Treći set je bio jednostavno spektakularan. Vidjeli smo gomilu preokreta, spašenih i neiskorištenih meč lopti, a u konačnici su, nakon dva sata i deset minuta tenisa i tri spašene meč lopte, pobjedu s 15:13 odnijeli Hrvat i Slovenac.

Nino je tako postao prvi Hrvat koji je osvojio ATP turnir u Umagu u konkurenciji parova, a to mu je ujedno i prva titula u parovima na ATP razini u karijeri.

Komentari

Povezano